Snötider

Det är tuffa tider nu. Det är snö och det ställer till en massa problem, vilket vi kan se i tidningen varje dag. Det står ofta på förstasidan att det är kallt i sverige. Det älskar jag. Tidningen ska ge oss nyheter så det är ju jättebra att det står att det är kallt så att vi vet om det innan vi börjar vår härliga dag!

 

Jag läste även om några som var insnöade vilket fick mig att fundera lite. Tänk att bli insnöad! Vad skulle jag då göra? Jobba hemifrån är ju vanligt idag så det kanske vore något. Jag ska ställa en stege till fönstret och sätta upp en skylt där det står "Jallis livs" Ni som har bättre namnförslag är mycket välkomna att dela med er. Ni som läser min blogg ska självklart få förmåner! Bara att nämna "as good as it looks" så får ni 50% rabatt på valfri julskinka! Det ni! Var 50:e kund beönas eventuellt med en kram också.

 

 


Advent!

1:a advent idag! Det firade jag med att hjälpa till några timmar extra på jobbet! Sedan firade jag det med att baka lussebullar! Den här gången behövde jag tom inte kasta en enda en! Som gången innan när jag råkade förstöra jästen och fick kasta båda plåtarna lussebullar. Men man lär sig av sina misstag! Titta bara!

 

 

Goda blev de också!

 

De förra hade jag kunnat slå ihjäl någon med.


Internet

Hörde om en internetsida på radioreklamen och bestämde mig för att kolla upp om den fanns på riktigt...Jag tänker inte nämna vad den heter, men hela idén äcklar mig. En datingsida för upptagna människor. Okej att det finns idioter som vill vara otrogna men att uppmuntra till det genom att göra en sådan sida tycker jag inte är så charmigt.

 

"Vi vill inte under några omständigheter hylla otrohet"

 

Nähä verkligen? Ni bara skapar en sida som uppmuntrar till det?

 

Jag måste nog avsluta det här blogginlägget nu och skapa en sida för djurägare som vill tortera varandras husdjur eftersom jag älskar djur. Det är väl ungefär lika logiskt?


Slogan 2!

Jag vet inte om ni lade märke till att jag frågade efter förslag till slogan till min blogg? Nej just det det kan ni ju inte ha gjort. För jag fick ju inga förslag! Dumma er! Den enda som kom med ett förslag var Lindi. Ett bra sådant också vilket ni kan se nu. Så tack för förslaget!

 

Ni andra kan dra något gammalt över er ;-)

 

Är det förresten bara jag som älskar att studera hur folk beter sig när det blir förseningar på bussar? Hur folk börjar sucka, skruva på sig och kolla till höger och vänster redan efter någon minut? Det är stor humor! Jag funderar på att titta uppåt och neråt samtidigt som människorna tittar åt höger och vänster. Det kan bli ett snyggt nummer av det hela.

 

Lite hemsk musik i bakgrunden så blir det nog nästa stora svenska musikvideo!

 

 


Kiwi!

Idag provade jag en vinnande kombination. Kaffe och kiwi! Perfekt på kvällskvisten! Man vill ju inte ta något onyttigt till kaffet jämnt och ständigt så jag satte i mig alla kiwisarna istället! Rolig som jag är så älskar jag att göra ett ord av två när man kombinerar något. Men jag kom fram till att det inte var helt lätt.

 

Kaffi?

Kiffe?

 

Det blir ju nästan samma orde i alla fall! Fast ändå inte! Fascinerande.

 

Nu förstår ni vilka djupa tankar jag sitter med en kväll efter jobbet!


Behandling

Mitt jobb är oerhört intressant. Eller hela butiks(och reklam)branchen är rätt fascinerande faktiskt. Det är intressant hur man går till väga för att locka kunder med alla kuponger och erbjudanden och sånt. Jag hade roligt åt ett idag.

 

"Köp 5 produkter från Göteborskex och få en graits skönhetsbehandling."

 

Som vanligt vet jag inte om det stod så ordagrant men strunt i det. Jag fick genast bilden i huvudet av hur några tjejer står och diskuterar.

 

-Jag är så trött, sliten och deppig jag skulle verkligen behöva en skönhetsbehandling.

-Jag med! Kom så går vi och köper lite från göteborgskex!

 

Jag vet att det inte gör sig lika bra i skrift, men jag lovar att bilden jag fick i huvudet var riktigt rolig!

 

Apropå rolig har jag gjort egna köttbullar idag! Det kräver ju naturligtvis en bild. Helst två. Det passar bra nu när jag har skrivit om skönhetsbehandling. Det är tänkt att det här ska ge lite skönhetsoperations känsla.

 

-Så här fula och trista såg vi ut innan. Livet kändes hopplöst:

 

Men sedan fick vi höra talas om operation Göteborgskex! Titta så fina vi blev!

 

-Det var inte dyrt alls, men det gjorde ganska ont.

 

 


Fantastiskt

Igår var det en skojig kväll. Det började hos Edwin med Sara, Anneli och Max! En massa drinkar och skoj! Sen tyckte vi att vi skulle gå ut. Det blev sugar bar! Bara namnet är ju som klippt och skuret för mig. Jag gillade faktiskt det stället.

 

Det var det inte många andra som gjorde.

 

Har ni någonsin varit nästan ensamma på en krog någon gång? Det är en märklig känsla. Speciellt när musiken plötsligt stängs av. Känns inte helt okej att sitta och snacka när det är helt knäpptyst..Synd för musiken var riktigt bra! Tills det faktiskt kom fler folk och musiken fick helt fel riktning helt plötsligt.

 

Jag var hemma halv två igår natt! Ändå var jag riktigt pigg på jobbet idag. Helt fantastiskt. Nu har jag just ätit mat! Det känns också helt fantastiskt.

 

Här är drinken Edwin fixade till mig. Gissa hur den var?

 

Precis.

 

Helt fantastisk!

 


Kändis?

Nu ska jag börja med att återigen nämna en annan blogg! Det finns två jag följer. Den ena har jag redan nämnt och orkar inte göra det igen. Den andra är ketchupmamman!

 

http://www.ketchupmamman.se/

 

Jag gick med i hennes beundrargrupp på facebook som även syns lite till höger på hennes blogg. Vips så ser man en bild på mig där(eller gjorde om det kommer att ändras) Jag finns på en liten bild på hennes blogg! Hon var ju årets mammabloggare och allt(grattis till hennne!)

 

Undrar om jag helt plötsligt kommer bli jättekänd nu? Alla kommer säkert ta reda på vem det där långhåriga miffot är och sedan hitta min blogg! Sen inser alla den osannolikt höga kvalitén på min blogg och berättar för alla sina vänner! Samt föräldrar. Samt föräldrars farfäder och morfäder. Samt eventuella ex. Och deras barn.

 

Ja jävlar vad poppis jag kommer bli!


Pannkakor

Vad gör man när man har bokat tvättstugan klockan åtta på sin lediga torsdag? Jo man går upp två timmar tidigare och ställer sig och steker pannkakor!

 

 

Det vet väl alla?

 

Ja, bilden är lite suddig. Men ni blir säkert hungriga och beundrar mig ändå.


Ute?

Nu har någon av dessa bloggtjejer slagit till igen. Minns inte vem som sa det men det är inte så viktigt heller. Det är tydligen ute med killbloggar!

 

ÅH NEJ! Jag är inte med på innelistan! Vet inte ens vilken innelista jag snackar om, men med på den är jag i alla fall inte. Åååh vad ledsen jag blir! Jag kanske borde lägga ner bloggen? Nej jag har en bättre idé. Jag startar en till! Bara för att jävlas! Eftersom killbloggar är ute får jag väl låtsas som att jag är tjej så kanske jag går hem! Ungefär så här:

 

Välkomna till min blogg, jag heter Blondi!


Tror ni att det skulle slå igenom?

 

 

 


Tandläkaren

Idag är jag ledig! Det firade jag med att vara hos tandläkaren 8.30.

 

-Hej jag har tid 8.30 sa jag.

 

-Nej det har du inte.

 

Jaha! Härligt! Jag fick även reda på att jag hade ringt och ändrat den tiden igår. Alltså den dagen när jag jobbade 10 timmar och ganterat inte ringt till tandläkaren. Telepati? Men jag fick bli undersökt av någon annan istället.

 

Hon var inte nöjd.

 

Det gick på en tusenlapp. En tusenlapp för att få höra att man missköter sig. Lite som terapi fast tvärtom. Tur att tandläkaren var söt annars hade det inte funnits något positivt alls.

 

Jag kan inte låta bli att jämföra tandläkarbesöket med en riktigt dålig dejt. Komma i fel tid för att få höra klagomål om vad man gör dåligt från någon man egentligen inte alls hade dejt med. För tusen kronor.

 

Varför ska alltid mannen betala allting?


Hyllning

Idag ska jag göra något väldigt korkat eller väldigt fint. Döm själva. Jag ska hylla en annan blogg! Det började med att Linda(ja, jag nämner dig än en gång i min blogg, var lycklig) sa till mig på jobbet att jag hade fått en bloggkonkurrent! Så jag var tvungen att kolla upp honom.

 

http://waynenilsson.blogspot.com/

 

Jag erkänner. Han är riktigt rolig! Jag beordrar er alla att läsa den! Glöm inte att kolla in "veckans djur" då och då:) Jag sörjer över att jag inte kom på den idén själv. Jag tror jag ska börja med något liknande. Som "Månadens idiot". Det vore något. Folk skulle säkert slåss om den bemärkelsen!

Jag tror att den första att bli utnämd till månadens idiot är:

 

Paus för trumvirvel för att ge extra spänning

 

JAG! Ingen annan skulle ju ens tänka tanken att utse månadens idiot. Jag är så dum.

Skärpning!

 


Slogan?

Jag funderar lite på att ha en undertext på bloggen. Någonting som står efter Jalli. Frågan är bara vad. Jag kom på tanken idag och började dra en massa reklamslogans i huvudet. Det blev rätt skoj.

 

"Jalli-lite bättre helt enkelt!"

Fast det lät lite egoistiskt kanske?

Men det var ändå kul, jag gjorde om en massa klassiska reklamslogans! Det är ju humor!

 

"Jalli-frihet i en liten ask!"

 

Ähum. Ja. Men i alla fall! Jag insåg rätt snabbt attt vissa kombinationer blev väldigt fel! Vissa blev äckliga andra rent barnföbjudna. Nej jag tänker inte dra exempel här med respekt för alla mina minderåriga läsare. Som självklart är jättemånga.

 

Andra varianter blev fel på helt andra sätt. Som den här.

"Jalli-the best a man can get"

 

eh? Nej!

 

Så..Någon som har lite bättre förslag? Det behövs ju uppenbarligen...

 

"Jalli-perfekt resultat varje gång?"

 

Jag börjar ju bli bra på det här!

 

 


Gamex

Var på spelmässan Gamex igår! Jag hade väldigt höga förväntningar som tyvärr inte uppfylldes riktigt. Jag hade velat att det skulle finnas mer grejer att köpa, både av spel och kläder och så. Men det var ju skoj ändå! Tänk att en massa människor vistas i samma lokal och alla har samma töntiga intresse som jag! Det är ju helt fantastiskt. Jag sa en bra grej till Anneli när vi stod i kön för att komma in:

 

-Undrar hur mycket jag och Max höjer medelåldern här?

 

Haha...Men det är bra att vara lite barnslig ibland!


Snö?

När jag var ute och gick igår kom jag att tänka på hur det kommer kännas när den första snön kommer. Jag har lite blandade känslor där, jag längtar efter ljuset och den vackra snön. Men vill inte att det ska bli halt.

 

Halka på vintern är för mig som getingar på sommaren. Jag är lika rädd för båda! Okej jag är inte allegisk mot halka, även om det är bra nära. Det vore annars någonting. En medicin mot halka! Det ska jag uppfinna. Nobelpriset nästa?

 

Hur skulle den fungera? Kanske någon åka-tillbaks-några-sekunder-i-tiden-variant? Man ska ha hyfsad reaktionsförmåga om man ska hinna ta den innan man har ramlat! Jag skulle vilja se den som fixar det.

 

Den personen ska få mitt nobelpris!

 

 


Fadde!

Jag lyssnar ju på mycket radio på jobbet och kom idag att tänka på en rolig radioreklam som gick förut.

 

"Det är inte lätt att vara glad nu för tiden. Höst, finanskris och Fadde Darwich har släppt en bok. Det är så man vill skjuta sig själv!"

 

Den kom så oväntat att jag höll på att skratta ihjäl mig minns jag. Mer sådan humor i radion!

 

Jag kan för övrigt tillägga att jag gick in på google för att vara säker på att jag stavade hans efternamn rätt..

 

Sist men inte minst tillägnar jag det här inlägget till Linda som är den enda som vet precis vad det är jag pratar om!


En dag på jobbet

Den här dagen har varit otroligt intressant. Till att börja med hade jag nämnt till en kollega tidigare att jag var lite besviken för att jag inte hade fått klä ut mig på halloween. Idag kom hon nöjt fram till mig.

 

- Jalle, du hade passat jättebra som häxa!

 

Tack så mycket, jättevänligt. Verkligen. Det var det finaste någon har sagt till mig tror jag.

 

Dagen fortsatte bra, fast lite vääl lugnt. Dumma höstlov. Jag sa till en annan på jobbet att jag skulle skjuta mig i huvudet om det skulle vara lika lugnt hela kvällen. Det blev det inte. Men jag hade ändå glömt mitt skjutvapen hemma.

 

Attans!


Jag och min sköldpadda

Jag berättade ju igår om mitt nya förhållande så då undrar ni väl alla nyfiket: Hur träffades ni?

 

Erkänn att ni undrar det.

 

För det ska jag berätta för er!

 

Till att börja med måste jag berätta att vi inte bor ihop, den stiliga skäldpaddan bor hos Max. Vi fick så bra kontakt när vi träffades där i lördas att vi gick ut på en promenad ihop. I regnet.

 

-Inte ska du stå i regnet, mitt skal rymmer för två!

 

Vem skulle kunna motstå den repliken. I den stunden när vi delade skal visste jag att det skulle vara vi för alltid.

 

Är ni inte lyckliga för vår skull?


RSS 2.0