Falukorvsinlägg

Nu ska jag ju leka semesterfirare så jag tänkte passa på att skriva ett skojigt inlägg eftersom jag kommer att lysa med min frånvaro på ett tag. 
 
Nu ungefär en halvtimme senare har ajg inte kommit på så mycket och falukorven blev lite bränd. Jävla blogg. Jävla Jall. Hur ska man få ut något positivt av det här nu då?
 
Falukorven hade ett blekt och tråkigt liv. Precis som Jalli längtade han(hon, det?)till semester. Nu när Jalli hade fått det var han(hon, det?) väldigt avundsjuk på Jalli när han(hon, det?) lades i stekpannan. 
 
-Blogga Jalli!
 
Vem kan motstå en order från en skivad falukorv i sitt livs sista minuter? Inte jag i alla fall. Så jag lyssnade på honom (henne, denna?) Nukommer jag få sitta med halvbränd falukorv till middag men vad gör väl det? Falukorven fick en liten solbränna åtminstonde! Det är mer än vad man kan säga om mig som har haft det det lite kallt min första semesterdag. Kanske borde vi alla tänka lite som en falukorv?
 
När jag går tillbaks till mina gamla blogginlägg om ett antal år kommer nog inteföregående mening vara det jag är mest stolt över.. Vad jag däremot kan vara stolt över är att jag utan några förberedelser bara skrev detta falukorvsinlägg av bara farten! Ja bortsett från halvitmmes pausen. 
 
Falukorven måste känna sig hedrad!

Inredningstips

Jag kan erkänna det direkt, jag är värdelös på att inreda! Nu vet väl de flesta som läser detta om det men i alla fall. Däremot tycker jag att det är hemskt roligt att fixa och hålla på. Men jag kommer aldrig på det själv, eller aldrig något bra i alla fall. 
 
Som idag, jag har en fin lykta eller vad man kallar det som har stått på ett bord och samlat damm. Bra att man kan samla på någonting försåts, men det var inte dit jag ville komma. Jag hängde upp den jättefint precis vid ingången till vardagsrummet. Ett mycket vackert ställe.
 
Tills jag slog huvudet i den.
 
3 gånger.
 
Under en kvart.
 
Så nu tog jag det smarta beslutet att flytta på den. Den som var så vacker där, buhu.Jag kanske ska hänga tillbaka den där som ett litet test. Sedan ska jag ha en kamera igång dygnet runt och räkna alla gånger jag slår huvudet i den. En jäkla tur att jag inte är stressad på morgonen oftast. Eller synd kanske, det hade ju blivit bra tv som man brukar säga. 
 
Filmen skulle ju fungera perfekt om man har bjudit hem ett gäng stela och tråkiga människor som inte säger något till någon. Skadeglädje är den sanna glädjen sägs det. 
 
Himla tur att jag är så bra på att inreda annars hade jag aldrig kommit på så här lysande idéer...

Tänkvärda ord om livets dryck

För första gången har jag bestämt mig för att skriva ett blogginlägg direkt när jag vaknar. Jag var nämligen jättetrött från ingenstans och bestämde mig för att sova någon timme. Nu är jag tröttare än någonsin, hade lovat mig själv att blogga och sitter därför och häller i mig kaffe. Förutsättningarna kunde ha varit bättre.
 
Så nu kör vi!
 
Kaffe är för övrigt en rätt märklig grej. Något nästan alla dricker men nästan ingen tycker om första gången. Här skulle det vara jätteroligt med en bra liknelse. Det måste jag försöka!
 
Kaffe är som ett suddgummi! Det finns flera olika sorter men ger samma resultat.
 
Nej stryk den.
 
Kaffe är som en nyckelpiga. Du vill aldrig att den ska flyga iväg!
 
Stryk den också.
 
Kaffe är som en skalad banan. Du slipper skala den!
 
Nej det här med liknelser kanske inte är min grej. Nu avslutar jag och förbereder mig inför nästa blogginlägg.
 
Förutsättningarna kunde ha varit bättre.

Vill ni se en stjärna?

När jag var på väg hem idag såg jag en turistbuss som körde förbi precis innan jag hade komit fram till övergångsstället. Folk satt vid fönstrena och fotograferade för glatta livet. Jag kan verkligen tänka mig hur det stod en kille där inne och pratade.
 
- Om ni nu allihop kollar till vänster ser ni en Jalle! Ta vara på den chansen, han rör sig ganska sällan i detta område. Han är snäll och ofarlig men gå inte för nära honom, då kan han bli rädd och springa iväg. Han är aktiv året runt även om han tcker om att ta det lugnt och skönt ganska ofta. Gå inte fram och klappa på honom för det tycker han inte om. Fotografera är okej även om han inte är van vid den sortens uppmärksamhet. Han rör sig gärna i väldigt små flockar och är precis lika gullig som han ser ut!
 
Turisterna kommer ju att få sitt livs ögonblick.
 
-Mamma, mamma vi fick åka en rolig buss och när vi gjorde det såg vi en Jalle på trottoaren! Jag lovar, du skulle ha varit med!
 
-Men ni tog väl kort? Ikväll kan vi samlas i vardagsrummet, titta på bilderna och äta gott! Jag är avundsjuk på er som faktiskt fick se honom!
 
 

Det speciella inlägget

Jag kan vara lite konstig ibland men det gillar jag inte att säga. Eller skriva. För många människor använder det lite för ofta vilket inte alls gör det speciellt. "Jag är så himla konstig. hihi" ungefär. Så vill jag ju inte låta. Så vi säger att jag är speciell istället! Speciell på det där underbara sättet som alla mina vänner älskar. Ovänner också om jag har några. 
 
Som idag när jag handlade och gick förbi ett litet ställ med citronpesto. Jag hatar att gå på butikernas knep när man själv jobbar i butik men den diskussionen tar vi en annan gång.Vi koncentrerar oss istället på vad jag sa.
 
-Pesto med citron? Hur kan man komma på en så idiotisk idé? Den måste jag ha!
 
Precis.
 
Jag är så himla konstig, hihi!

Varför ser jag ut så här?

Bloggen har ändrat utseende! Varför frågar ni? Ingen aning svarar jag. Det bara hade gjort det och jag lyckades inte ändra tillbaka. Jag kör på det här tills något webbsnille eller otroligt bra smakråd får mig att ändra bloggens utseende till något annat. 
 
Det är ju bara ett utseende också. Alla vettiga människor vet att det är innehållet som räknas. Egentligen vill jag göra bloggen extremt ful så min lilla slogan blir ännu mer rolig! Det finns ju en risk för att folk tar det seriöst förstås. Då kanske jag får massa kommentarer om hur dålig smak jag har och sedan kommer bloggvärldens Simon och Thomas och gö program om hur jag sakta men säkert får upp bloggens utseende. En otroligt bra programidé! 
 
Undrar om jag slår tittarrekord?

Det lampliga inlägget

Jag har fixat till mitt sovrum! Jag känner mig otroligt duktig! Det innebär mest att jag har hängt upp en lampa och skruvat bort en gammal grej för att kuna sätta upp gardiner. Jag känner mig oerhört teknisk om man jämför med mig själv. För jämför jag mig med andra blir jag ännu mer oteknisk och då blir det dålig stämning i bloggen och det vill ni väl inte? Nej just det.
 
Det här känns lite nostalgi faktiskt eftersom mitt allra första inlägg skrevs efter att ha hängt upp en annan lampa! Den var inga problem men den här var jobbig för en tekniskt förvirrad pojke i sina bästa år. Men till slut gick det. Det roliga är att jag känner någon slags barnslig glädje övr hela grejen. När jag jobbade idag tänkte jag på hur jag skulle kunna komma hem senare och tända en taklampa i sovrummet! Det har jag inte kunnat förut!
 
 
Men vad händer? Jo det är ljust ute! Ingen vits att tända den där jävla lampan. Jag blev så besviken! 
 
Jag kanske borde kräva att få jobba sent varje dag under sommaren för att få njuta av min lampas sällskap på bästa sätt.
 

Tillbaka i strålande form!

Nu är det fanimej dags att blogga igen! Jag ber om ursäkt för uppehållet som egentligen har varit som andra uppehåll jag tar. Men det känns mer okej under sommaren och semestrar måste jag säga.

 

Idag har jag varit hemma och tänkte mäta hur lång gardinstång jag skulle behöva till sovrummet. Bra tanke. Den hade varit ännu bättre om jag hade hittat ett måttband också. Det är uppenbart hur ofta jag gör liknande saker. Men då tänkte jag att jag kunde försöka sätta upp en annan gardin i ett annat rum. Lätt som en plätt!

 

Men vänta nu? Hur sätter man upp en gardinstång egentligen? Jag gick till köket och försökte kolla hur den gardinstången sitter. Sedan tillbaks till rummet och försöka gra likadant.

 

Nähä. Det gick ju inget vidare. Men den sitter uppe i alla fall om än ganska fult. Men det ser man ju inte utifrån.

 

Så jag vill inte ha några besök förrän jag har klurat ut hur man gör det ordentligt. Ni kan ju höra av er om något halvår.

 

Jalli-bloggen som får otekniska människor att känna sig begåvade i jämförelse med bloggens huvudperson.


RSS 2.0