Barnasinnet i behåll

Jag såg reklam för att man kunde styra elen med mobilen. Det tycker jag låter fantastiskt! Jag ser framför mig hur man kan sitta tillbakalutad i fåtöljen och styra el som flyger fram och tillbaka genom att trycka på mobilen. Helst ska det plötsligt dyka upp en massa elektriska spöken som man kan skjuta med elen. Aldrig en tråkig stund. Bra initiativ av elbolagen tycker jag. Jag vill genast ha det så!
 
Hälsningar Jalle, 10 år

Jalli-den goda grannen

Jag slängde mina sorterade sopor idag. Eller vad man nu kallar dem. Uppenbarligen är söndagen en stor dag för den trevliga aktiviteten eftersom vi var massa människor där samtidigt. Lite småmysigt sådär. Jag har lite tankar på om man skulle införa det på riktigt. Som en trevlig aktivitet en gång i veckan. Man samlar med sitt skräp och umgås som goda grannar helt enkelt. Jag kan ta på mig rollen som värd och ha lite roliga lekar.
 
Kast med litet, men tömt och rengjort, mjölkpaket?
 
En kurs i konservburksjonglering kanske?
 
Glasflask-bowling? 
 
För del allra minsta har vi även "Mejeri-memory" med brickor gjorda av olika mejeriförpackningar.
 
Välkomna!
 
 

Mat och dryck

Somliga människor som får höra att jag har en blogg men inte läst den har frågat "vad bloggar du om?". En jäkla intressant fråga om du frågar mig. Men det gör du ju inte för det här är en blogg och ingen frågespalt. Men i alla fall.
 
Den enda tanken med bloggen är att jag försöker undvika att det inte blir en dagbok. Alltså inte berättar ointressanta vardagssaker till en ointresserad publik. Eller läsare heter ni ju. 
 
Jag hade kunnat skriva att jag ska äta pasta carbonara och dricka vatten. Men det vore tråkigt.
 
Nu ska jag dricka vatten till min pasta carbonara!
 
Se vad otroligt intressant det genast blev. Jag tycker att man alltid ska prata om drickan först! Eftersom jag är så insatt så vet att jag serveringspersonal ofta försöker sälja på en drickan innan maten så man kanske hinner dricka upp den och beställa en till. Varför inte då ha drickan som huvudgrej?
 
Vill ni ha ris eller pasta till er starköl?

 
Ja jag hade kunnat ta ett bättre exempel men nu ble det inte så! Förlåt så hemskt mycket.
 
 
 

Nytänkande

Idag har jag lagat anka! En häftig upplevelse. Det ständiga problemet idag är ju det här med vad man ska äta till middag. Tänk att någon som ska vara bra för en och förhoppnignsvis lite gott också ska skapa så stora bekymmer! Att handla mat verkar många tycka är ungefär lika kul som att betala räkningar. Tänk om de två bytte plats? Det skulle ju egentligen vara lösningen på problemet. Men kommer hem efter jobbet, trött och måste äta. Men hör och häpna, det ligger ju kalops i brevlådan! Fantastiskt! Först tänkte jag mig en person som hade en postbox men det blir ju svårt att få in kalops där. Kanske kalops i kuvert-form? Kalps är helt enkelt för stor för att ta sig in i våra brevlådor. Det har ingen tänkt på! Himla märkligt.
 
Jag vet inte hur det skulle fungera omvänt heller. Det kanske ska byggas butiker där man går och plockar ihop de räkningar man behöver betala. Jättesmart! Snacka om att folk skulle vara ännu mer fixerade av extrapriser än idag! 
 
-Åh du vill betala elräkningen? Då får jag gratulera, vi har halva priset på fortum denna vecka om du betalar andra räkningar för minst 700 kronor!
 
Jag funderar även på hur det ska fungera med reklamation och pant och så. Jag återkommer i ärendet.
 
Gå förövrigt inte förbi lösviktsräkningar för två tusen kronor per hg. Man vet aldrig vilka som har varit där och fifflat.

RSS 2.0