Inget inlägg för kötthatare

Att arbeta en söndag är ljuvligt! Det borde alla få uppleva tycker jag! Varför ligga och lata sig när man kan arbeta och hjälpa alla som är lediga och har sina skönta lugna och äckliga dagar? Nej precis!

 

Jag berätta för en kollega att jag skulle äta lövbiff ikväll. Då fick jag det bästa svaret jag hade kunnat få:

 

"I lööv biiiif" sa han till mig. Tänk att det för en gångs skull inte är jag som kommer med ett patetiskt och dåligt skämt! Det trodde ni inte va? Att jag skrattade och tyckte det var roligt pratar vi inte om.

 

Det börjar bli dags för mig att bli utvisad till Göteborg nu tror jag. Vem följer med?


Hej bloggen!

För att inte säga hej på dig! Hej på er! Hej på oss! Hej hej hej!

 

Jag har inget att skriva, märks det? Hej hej! Hej är ett roligt ord! Kanske ganska vanligt och tråkigt! Men ändå roligt. Hur det nu kan vara roligt att vara vanlig och tråkig? Det går ju inte alls ihop med Jallifilosofin!

 

Det kan betyda både att man syns och att man säger hej då! Det är lite häftigt! Inte så många ord som har motsatta betydelser utan att ändra sig. Ordet "hej" är ganska vilt och galet när jag tänker efter. En riktigt partyprisse det där hejet!

 

Tänk om dricka kaffe kunde betyda att dricka te utan att man ändrade på något? Det hade blivit svårt:

 

-Vill du ha en kopp kaffe?

-Ja gärna!

-Varsågod!

-Men..det är ju te!

-Nej kaffe

-Jag ser ju att det inte är kaffe!

-Jo du sa ju just vad det var!

-Vad vaddå var!

-teet!

-Nej kaffe!

-Så det är kaffe?

-Nej te!

-Nu sa du ju kaffe!

 

Ja ni hajar...

 

 


Seriösa Jalli

Jag kom att tänka på mitt liv innan jag började blogga. Jag lovar den tiden fanns faktiskt! Tragiskt! Några hade sagt att "Jalle du borde ju ha en blogg som är bra på att skriva" Nja tänkte jag. I mitt liv händer det ju inte så mycket intressant att skriva om.

 

Men nu bloggar jag ju! Man behöver ju inte ha bloggen som en dagbok faktiskt. Tur det. Om alla mina inlägg var saker jag hade gjort skulle mitt liv vara ganska konstigt. Tänk vad allvarlig bloggen skulle bli om jag bara berätta om vad jag gjorde varje dag. .

 

Eller Jallvarlig som jag brukar säga.

 

Så gick det med att vara seriös.


Engelskalektion

Jag lyssnade på radio idag på jobbet som vanligt. Radioreklam är fascinerande. För spelautomaten.com. Jag ska citera:

 

"Spelautomaten dot com. Svenska spelautomater på nätet!"

 

Eh..okej. Förlåt. va?

 

"Spelautomaten dot com"

 

Vaddå "dot com" Hör man inte hur det låter? Eller är det ett skämt för att uppröra sådana som jag? Jag hoppas det! Blanda in engelska i svenska är ett brott mot Jallilagen! Eller det kanske är det nya? Jag måste testa!

 

Welcome till Jalliblog(g)en! Jag have inte så många readers. Men det är okej I am glad anyway! Because min blogg är så rolig! Folk som not tycker det är only avundsjuka! De "wishar" att de hade min talent! So det så!

 

byedå!


Krogens återkomst!

Jag gick nyss in på aftonbladets hemsida och tittade lite: "Rånarna jagades bort av en liten chihuahua"

 

Haha! Fantastisk rubrik. Nu är jag ju inte så kriminell direkt men skulle jag få för mig att råna en bank och ni vill hindra mig, skicka dit en arg chihahua! Fins det något mer skrämmande? Jag skulle springa direkt! Härmed har jag alltså erkänt offentligt att jag är en riktig fegis. Skulle min blogg vara så där jättestor skulle jag helt plötsligt minskad min popularitet med 50% eller något.

 

Men det går inte! Jag är ju för rolig för det! Jag lovar! Hör här bara:

 

Den var en tysk en dansk och en bellm..nej förresten stryk det!

 

Det finns en restaurang här i stockholm som heter "därmed pasta!" Hoho. Roligt! Inte samma klass som min egna krog mackan är biff men ändå! Det har varit dåligt om uppdateringar från min krog så jag får väl bättre mig.

 

Dagens meny: Spröda cornflakesflingor simmandes i ett hav av yoghurt med en touch av persika och papaya! Det ni. Serveras med en het dryck med svart karaktär. Låt er väl smaka.

 

Nu blir ni sugna va?


Hjälten Jalli

Idag har det varit spännande! Jalli gick och handlade! Ja visst! Inte bara det utan i en annan butik i den jag brukar! Herrejävlar vad vild jag är. Hade jag varit 20 år yngre hade jag väl fått en utskällning. Men nu är jag vuxen! Jag får göra som jag vill! Det handlar om att testa gränser förstår ni. Man måste våga leva lite farligt ibland även om det känns svårt. Behöver ni prata ut om det så kontakta Jallis jourtelefon.

 

När jag skrev detta kom jag att tänka på en sak. När ska jag skriva Jalle och när ska jag skriva Jalli? ett stort problem det här. Nästan som att jag har två olika identiteter!

 

På dagarna är Jalle en vanlig kille som jobbar och betalar räkningar som vem som helst. Men på nätterna genomgår han en förvandling och blir Jalli. Iklädd en lång mantel med ett stort "B" på kämpar han för att ändra synen på hela bloggvärlden. Det kan ta lite arbete men vi alla vet att han en dag kommer att lyckas.


Hade jag uppskattat dålig humor hade jag lagt till kommentaren "Så det är detta som menas med b-kändis?". Men eftersom jag är mer vettig än så hoppar jag över det.


Hur mår vi?

Vi lever i ett underbart samhälle tycker jag. Jag kom att tänka på det idag. Hur människor är så stressade och negativa. Det är tråkigt. Men det är lite intressant! Folk förväntar sig att man ska vara lite tjurig och grinig. Det är charmigt!

 

Nu är ju jag en ganska positiv människa men det är även kul att vara positiv enbart för att se hur folk reagerar. När jag får frågan hur jag mår säger jag ofta "strålande!" med en glad och charmig röst som bara Jalli kan ha. Det kan resultera i flera olika reaktioner:

 

1. En blick som säger ungefär "Är du dum i huvudet eller?"

 

2. En charmig motfråga av "Vad sjutton har du att vara så glad över?"-typ.

 

3. Bara ett väldigt förvånat "oj!"

 

Vi kan alltså konstatera att vara glad är ett stort fel. Det ska man inte vara! Kanske därför jag har så få läsare? Förresten så glömde jag att nämna den bästa motfrågan jag har fått. Den var visserligen på skämt men ändå väldigt rolig:

 

-Hur är läget Jalle?

-Fantastiskt!

 

-Är du full..?

 


Idétorka

Jaha idétorka igen...Eftersom första delen av ordet inte ger mig ett skvatt så tar jag användning av den andra delen. Det vill säga torka. Man kan torka mycket.

 

Självtorka när man har varit ute och blivit dränkt i regnet

 

Torka av diskbänken eller vad man nu har som är smutsigt. Oj vilket nyhet jag kommer med känner jag!

 

I värsta fall får man be någon annan att torka åt en. Man kanske har torkskräck! Ni som inte fattade att det var en ordvits är dumma. Ni som tyckte att ordvitsen var bra är troligtvis ännu dummare. Men jag själv sitter nog ohotad på toppen!

 

Därför lämnar vi torkämnet och går direkt in på nästa ämne som blir...Badbollar!

 

Men varför badbollar? Inte vet jag, det var det första som dök upp i huvudet. Så här får ni en bild!

 

 

Det känns som att jag borde avsluta detta inlägg nu faktiskt...

 

 


Nostalgi

Den här dagen har gått i nostalgins tecken. Men inte i ordets mest positiva bemärkelse. Jag ska förklara:

 

Jag hade en ledig torsdag. Igen. Då skulle jag tvätta. Igen. Till tvättiden försov jag mig.

 

Igen.

 

Jag blev arg på mig själv, igen. Jag får gå med smutsiga kläder. Eller nej inte smutsiga men med en snart-är-mina-rena-kläder-slut-åh-herregud-känsla. Vad spännande det ska bli! En vanlig vardag blev plötsligt lite dramatisk!

 

Tänk om folk märkte av att han man hade smutsiga kläder på ett positivt sätt?

 

-Jag har sett den där tröjan på dig i två veckor nu Berra. Först tyckte jag att det var fantasilöst men jag var tvungen att ta tillbaka det för det började lukta så gott! Nu har du fått alla oss killar att ha våra tröjor lite längre och helt plötsligt pratar tjejerna med oss! Det trodde vi aldrig att det skulle bli möjligt.

 

Tack Berra!


Charmig?

Jag har ingen aning om ett bra ämne för dagens inlägg. Så jag tar inget. Istället tänkte jag ta ett ord. Vilket som helst. Ja just det. Men jag har inte bestämt mig för ord. Vilket ska jag ta?

 

Nu är usla på att ge förslag faktiskt, här är ju helt tyst! Skärpning! Ska ni föreställa min vänner? va? va?

 

va?

 

Då bestämmer jag! Dagens ord blir charm! Den passar alldeles utmärkt. Tänk bara på den här bloggen. Charm! Hur många har inte charmats av mina inlägg? eller av mig! Alla charmas av mig det vet jag! De flesta är bara för blyga för att erkänna det. Det vet jag också. Han vet mycket denna Jalli!

 

När jag tänker på charm tänker jag av någon anledning på blinkande ögon. Man kan blinka på ett charmigt sätt. Gör man det inte på ett charmigt sätt kan det se ut som att man har fått en fluga i ögat. Eller två eftersom man blinkar med båda. Himla samspelta flugor det där, det måste de ändå ha beröm för!

 

Charm får mig även att tänka på humor! Det är kul(...) Jag fascineras av folk som väljer att försöka bli ståupp komiker för vägen dit kan verkligen inte vara rolig! Det händer ju alla säkert att man säger ett skämt ingen skrattar åt. Hemskt! Det har jag aldrig varit med om!

 

Om ni undrar varför jag skrev den sista meningen så är det för att ni ska se mig som charmig.

 

Nej ursäkte nu måste jag göra kaffe.

 

Tillbaks! Såg ni? Jag gjorde en paus mitt i inlägget! Bara sådär! Det är lite crazy. För att inte tala om charmigt! Kaffe är en väldigt charmig dryck faktiskt. Jag gillar folk som älskar kaffe. Eller jag älskar folk som gillar kaffe. För att inte säga älskar kaffe. Som jag gillar.

 

Men vad sjutton hade kaffe med saken att göra? Skärpning Jalli!

 

 

Men erkänn att det är helt okej. Det var väl bara charmigt?

 

 


Ett inlägg om ingenting

Det sägs att det bästa skapas ur ingenting. Ska jag vara ärlig så tror jag inte alls att det sägs så men det lät ganska bra. Det får bli en påhittat filosofi som jag hoppas stämmer och ger mig mitt bästa inlägg någonsin. Är ni beredda? Ett, två, tre, hej hoppp nur kör vi!

 

Så..dagens tema är alltså ingenting. Ingenting kan betyda mycket. Men även ingenting(jag vet, jag är inte alls rolig). Men det kan ju faktiskt vara ett positivt ord:

 

"Ingenting gör mig så glad som att umgås med dig" till exempel. Det är ju rörande och fint.

 

"Jag fattar ingenting" är en intressant mening. Antingen betyder den att det finns en person som är väldigt dålig på att förklara saker. Eller så är det en person som erkänner för anda att han/hon inte är speciellt smart. I Jallis liv är det ofta den senare kategorin.

 

"Det gör ingenting" är också intressant. Antingen en vänlig människa som förlåter och är snäll. Eller så betyder det ungefär "vi både vet att du har varit en idiot så jag säger den här meningen som ändå får båda oss att förstå att jag inte menar allvar". Ungefär.

 

Ja jävlar, borde inte jag bli lärare eller något? Jag har ju så mycket kunskap att dela med mig av!

 

"Men Jalle, du kan väl ingenting?"

 

Jo det kan jag visst! Men inte tillräckligt! Fast det gör ingenting!

 

"Hur kan dte inte göra något? Jalle jag förstår ingenting?"

 

Du förstår när du blir äldre. Just nu betyder de här orden ingenting för dig.

 

"Jalli du är så häftig som kan skriva ett roligt inlägg om ingenting!"

 

Äsch! Så ni säger! Det var verkligen ingenting!

 

 


RSS 2.0