Spartips

Jag märkte precis att jag har mycket mindre på kontot än vad jag hade väntat mig. Vad gör man då? Man ser det som en utmaning!

 

Okej ungefär två veckor kvar till lönen. Jag har lite mat hemma. Fixar jag det här och ändå lyckas spara lite är jag bäst i världen. Plus att lönen blir desto mer efterlängtad och Jalle blir jätteglad. Borde jag inte få ett pris för min positiva attityd?

 

Om det finns fler som behöver spara pengar kan jag komma med några tips.

 

*Får ni kokt potatis över kan man frysa in dom hela. Används till fördel istället för kokta ägg eller som tennisbollar. Perfekt leksak till hunden och vips har du sparat in pengar på det.

 

*Knyt ihop en massa kokst spaghetti med varandra. Så en cirkel bildas. Frys in. Vips har du en rolig ring som barnen kan leka med. Du spar pengar på leksaker och barnen kommer skryta om sina häftiga föräldrar. Men låt inte barnen leka för länge så att ringen tinar. Då kan man visserligen ta det andra långa ihopknutna spaghettisnöret, som man gjort sedan förra gången, och binda ihop de båda till ett lasso. Vips en ännu roligare leksak till barnen!

 

*De frysta kokta potatisarna kan även användas till att lära sig jonglera. Bara att öva och vips har du en eventuell extra inkomstkälla! Du inte bara sparar, du blir rikare på kuppen.

 

Jag har fler tips jag lovar! Det är bara att höra av sig. Passa på medans det är gratis! Jag är ett sant geni.

 

Eller också ska jag vara väldigt tacksam över att jag varken har barn eller hund?

 

 


Osten och råttan

Idag mår jag inte helt okej. Har varit så lite till och från den här veckan men ändå. Vaknar jag 9 på morgonen min lediga lördag är det ju lite tokigt! Efter några timmar (alltså vid 18.00-tiden) bestämde jag mig för att ta en promenad! Sagt och gjort, det var riktigt skönt. Den slutade i affären där jag köpte lite saker. Till exempel lite godis. Det hade jag inte tänkt köpa men jag har lika bra självbehärskning som en råtta som man ställer en ost framför. Typ en cheddar. Det är gott.

 

Promenaden i sig var väldigt givande! Jag såg bilar och en massa lyktstolpar! Det var jättevackert. Dom är ju ungefär som min blogg. Eller som jag. Det vill säga, för att knycka pappas kommentar, lysande!

 

Välkommen till skämtåtervinnings stationen. För er som inte orkar hitta på egna och vill använda andras. Jag heter Jalle och är hjärnan bakom hela projektet skulle man kunna säga.


Koarm?

Idag har jag praoat på tjuvlyssnat.se! Det vill säga råkar höra lite från ett mobilsamtal från en tjej på tunnelbanan. Det började med att hon kom in och satte sig emot mig samtidigt som hon skrattade med den hon pratade med.

 

- Åh kan inte du hjälpa mig att bli av med mitt kogarv?

 

Det fick mig ju väldigt nyfiken på hur hon låter när hon verkligen har roligt! Men jag kan ju ha hört fel förstås. Hon kanske sa koarm? Det kanske är en populär läkarterm?

 

-Nej du behöver inte oroa dig, du har fått en koarm bara!

 

Sedan efter mina djupa funderingar började jag föreställa mig hur människan står på någon offentlig plats. Står och skrattar sitt kogarv samtidigt som hon viftar med sin koarm. Som självklart ser ut som en riktig koarm. Inte för att kossor har armar men ni förstår ju poängen.

 

För det kan väl inte vara så att det är jag som har lite lustig humor?


Hungrig

Igår gjorde jag en historisk sak. Jag kom hem från jobbet och gick direkt till sängs! Ingen mat, ingen kaffe ingenting! Jag är så wild and crazy.

 

Så nu är jag hungrig. Precis som alla i ungern. Dom är hungary!

 

Förhoppningsvis blir min humor lite bättre efter att jag har ätit.


Kärlek

Titeln ska ju spegla innehållet eller vad det nu heter. Men det gör det inte! Eller jo lite, men inte på det sättet ni tror. Där lurade jag er allt! Jag ska blogga om kakor!

 

Jag såg dom på jobbet, små hjärtformade historier. Minns inte namnet men det stod något helt underbart på förpackningen:

 

"Kan innehålla spår av kärlek"

 

Är det inte gulligt? Synd att jag redan valt en slogan. Annars hade jag självklart snott idén.

 

"Jalli-kan innehålla spår av humor".

 


Tokigt

Jag skulle kunna skriva om hur jag skulle haft en lugn kväll med med mina kära vänner igår. Men att jag kom hem halv fyra och hur det inte riktigt var menngen från början. Men det är ändå inte så intressant.

 

Så itsället ska jag skriva om oj. Skrev jag precis itsället?

 

Vad tokigt!


Kyckling!

Ibland vet man ju inte vad man ska skriva. Men vill ändå hålla sin fantastiska blogg rullande. Då skriver man det första man tänker på! I detta fall kyckling(eftersom jag äter det till middag). När  jag tänker på kyckling tänker jag på gul. Påsk, ägg, kyckling. Gul.

 

När jag tänker på gul tänker jag som sagt på ägg. Kokt ägg är äckligt så därför blir nästa tanke stekt. Som i stekta fiskpinnar. Vilket för tankarna självfallet till Marulk. Som för tanken till ful.

 

Ful är inget ord jag brukar använda mig av, men man kan vara ful på andra sätt än utseendet. Ful personlighet. Så då tänker jag på personlighet. Kommer då att tänka på min egen och vad är då mer passande än underbar? Vilket genast för tanken till ironi.

 

Ironi för tanken till roligt! Roligt kan föra tanken till många saker men jag tror att nästa tanke blir pappa! Jag vill också kunna vara rolig inför flera folk och sånt. Ja, jag räknar med en väldigt stolt kommentar om det här inlägget också från fadern i fråga!

 

Fråga för tanken till frågespel. Får mig även att tänka på små barn som kan fråga omöjliga frågor hela tiden. Jag var ett sådant barn själv minns jag. Det sa mamma! Barn för tanken till att jag är vuxen och ansvarfull och väldigt duktig! Duktig för tanken till denna roliga blogg vilket gör att hela problemet är löst. Det blev ett inlägg ändå! Tack vare kyckling!

 

Vilket får mig att tänka på att Lindi kommer uppskatta detta inlägg.


Kaffe, ost, skinka och linor

Just kommit hem från jobbet, trött men glad. Sitter här med mitt kaffe och min ost och skinkmacka, vad kan vara bättre? Kanske om man hade 2 ost och skinkmackor?

 

Ja hur som helst.

 

Jag hörde 2-4-6-8 motorway på radion idag. Tom Robinson band. Som alla känner till! Eller? Undrar om dom har gjort något annat än den låten? Ja hur som helst igen, vad sjunger han? 3,5,7,9(med engelskt uttal förstås annars låter det rätt idiotiskt) another white line? Eller a double white line? Hmm..

 

Hoppas någon har svaret. Säg inte att jag ska googla för jag vill se hur pass intelligenta läsare jag har! Eller så har jag helt enkelt inget vettigare att skriva ett inlägg om, det är ju också ett alternativ.


Optikern

Just hemkommen från optikern. Eller egentligen är jag just hemkommen från mataffären efter att ha varit hos optikern. Men den informationen är ungefär lika intressant som att titta på backhoppning, så jag återgår till det roliga optikerbesöket.

 

Jag har inget emot att gå till optikern i sig, men jag känner mig inte så intelligent. Som att man genast blir 15 år yngre.

 

-Kan du läsa översta ra läsa nedersta raden?

-Njaee..

-Om jag gör så här, kan du läsa den då?

-*sätt in valfria korrekta bokstäver här*

-Bra!

 

Det fattas ju bara att hon säger "Duktig Jalle här får du lite godis!"


Poesi

Jag har köpt en ny lampa. Den är prickig.

 

Jag har köpt en lampa till. Den hade jag sönder.

 

Jag har en ledig helg. Det är trevligt.

 

Jag har en blogg. Den är bäst.

 

Jag har hängt upp en lampa. Den blev sned.


Myrslok?

Jag har ju faktiskt inte skrivit något inlägg på flera dagar nu! Det märktes. Lite jobbigt när hysteriska fans bankar på dörren och telefonen ringer 20 gånger om natten. Så jag får väl skriva ett inlägg!

 

Om vaddå?

 

Jag har ingen aning. Jag tar det som dyker upp i huvudet, brukar kunna bli rätt konstigt i min annars så jätteseriösa blogg.

 

Har ni läst att det har fötts en myrslok här i Sverige? Den var ju jättesöt! Jag tror jag ska skaffa mig en sån, den kommer nog bra överens med Kali. Så får jag väl offra mig och gå ut och plocka myror varje dag så att stackaren inte är utan mat. Jag kanske ska anställa någon till det? Dags att lägga ut en jobbannons.

 

"Orädda personer sökes till jobb som myrletare åt Jalles myrslok. Ingen utbildning krävs men du får gärna vara lite korkad vilket du antagligen är som söker detta jobb. Eller desperat. Men båda går också bra. Välkommen med din ansökan!"


Livet är hårt

Idag stod det mycket i tidningen om att ledigheten är slut. Eftersom tidningar ska förmedla nyheter är det ju jättebra. Så att ingen missar det. Det stod även att det är jättejobbigt att inte ha några fler röda dagar mitt i veckan förrän om si och så många veckor igen.

 

Åh nej.

 

Katastrof! Jag tror att jag ska skriva en insändare.

 

" Hej doktor valfrittnamnsomärexpertpådettaområde! Jag har det så jobbigt. Jag läser om barn som mobbas och blir misshandlade, folk som blir slagna på gatan utan anledning, hot, trakasserier..Men värst av allt-Det är sååå långt kvar tills det är en röd dag mitt i veckan igen! Kära doktor vad ska jag ta mig till?

 

Mvh deppig kille, även kallad jag älskar julen"

 

 

 

 


Kaffe

Jag skulle kunna skriva något jätteintressant och fascinerande här. Men det går inte. Kaffet är nämligen slut. Vilket är en mycket större katastrof än ett tråkigt blogginlägg.

 

Mot affären!

 

Vi vet att du inte kan stå emot Jalle. Vår kraft är alldeles för stark för dig. Skynda på och köp mer av oss!


Kunskap

Jag vet inte om jag har varit inne på det förut men jag tycker det är viktigt, men svårt, att se till att bloggen inte blir som en slags dagbok. Så därför ska jag försöka att inte berätta vad jag har gjort idag(då skulle ni ändå somna..). Istället ska jag berätta det här:

 

Det snöar! Men det visste ni ju redan.

 

Det känns inte lika speciellt att ha sin lediga dag på en röd dag. Men det visste ni säkert också redan.

 

Apropå ingenting kom jag att tänka på när jag skulle hjälpa en kund för någon dag sedan. Plötsligt tittade hon på mig.

 

-Oj! Du har ju längre hår än jag!

 

Men det visste jag ju redan.

 

 

 


Strumpor

Idag har jag vita strumpor med nallar på!

 

och förutom det så...

 

Nej.

 

Jag ville bara säga det.


Årets första blogginlägg!

Ja är det inte fantastiskt? Jag kan riktigt höra hur spända ni är! Eller så pratar jag bara strunt för att jag är seg och inte har mycket att säga. Fantastiskt vad seg man kan bli av så lite.

 

Men i alla fall.

 

Jag har börjat älska att ha tända ljus. Jättemanligt. Det måste jag ju visa!

 

 

Titta vad vackert. Det stora plus skålen har jag fått av min storebror Mattias. Tack till honom!

 

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om egentligen, men alla mina trogna läsare måste ju få något nytt! Jag läste nyss att en centerpartist vill införa skatt för överviktiga. Det är ju fantastiskt. Hut mycket man än hör slutar man aldrig riktigt att förvånas över alla knäppa idéer folk kommer med. Snart får väl långhåriga killar betala skatt också.

 

Det är kört för mig helt enkelt.


RSS 2.0