Övesättning 2

Det känns som att det här med översättning blev en hit? Jag ska försöka mig på en till! Men denna gång blir det mer en blandning av översättning och egen tolkning!

 

Pojkar vill faktiskt också ha roligt

 

Jag kommer hem i morgon ljuset

Mamma frågar "när ska du leva ditt liv rätt och städa huset?"

Åh kära mamma det är inte särskilt troligt

Pojkar vill faktiskt också ha roligt!

Ja pojkar vill faktiskt också ha roligt

 

Min telefon ringer mitt i natten

Pappa skriker "du är inte hemma, du borde inte tagit den sista kaffe latten!"

Åh kära pappa det verkar otroligt

men pojkar vill faktiskt också ha roligt

Ja pojkar de vill faktiskt också ha roligt!

 

En pojke går med en vacker flicka

och gömmer sig på en bar för att dricka vuxendricka

Jag vill vara den som går i solen så soligt

För pojkar vill faktiskt också ha roligt!

 

Ja pojkar vill faktiskt också ha roligt!


Jag tackar Lindi som kom med denna fantastiska översättningsrubrik, hela inlägget är hennes förtjänst! Även om jag själv står för det perfekta utförandet! 

 

 

 
Kycklinglopp!

 

Här sitter jag med mitt kaffe och min knäckemacka. Häftigt va? Någon som vill komma hit på en knäckemacka med skinka och ost? Nähä, bara för att ni är rika. Men det är jag med, jag orkar bara inte laga alla 4 rätter som jag brukar. Min champagne är tillfälligt slut också. Ostronen likaså. Så kom inte hit tack.

 

Idag var det flera kunder efter varandra som ville köpa grillad kyckling. Helt plötslig kom jag på mig själv med att tänka "Oj, vilket chicken race!" Jag är lycklig över att folk inte kan läsa varandras tankar. Då hade jag väl suttit inspärrad någonstans nu. Kan man spärras in för låg humor? Nej just det, ett sådant fängelse har ju bara jag rätt att bygga! Tänkte inte på det!

 

Förlåt.

 

En helt vanlig dag på jobbet.

 


Om man ändå vore taggad!

När jag gick hem från pappa igår kväll så jag en igelkott! Jag tror i alla fall att det var en igelkott. Det kan väl int finnas så många avlånga bollar som springer över gatan och ser ut att ha vassa saker på ryggen? Det här leder mig in på den klassiska frågan:

 

Vilket djur skulle du vilja vara?

 

Den har väl alla hört någon gång? Vissa kanske hatar den andra bryr sig inte. Jag tror hur som helst att igelkott hade passat mig alldeles föträffligt! Bara knalla runt i sitt egna lilla tempo och vara glad. Om det dyker upp en fara så kurar man ihop sig på marken så kan ingen skada en. För att inte tala om människor som går förbi och ser den. Pekar och säger "Åh titta vad söt den är!"

 

Men det sista gör ju förstås alla redan.


Så rätt men ändå så fel

Jag har varit i mataffären. Titta bara:

 

 

Jag köpte visserligen mer saker, men de här gjorde sig bäst på bild. Är inte kombinationen oslagbar?


Happy påsk!

 

När jag inte vet riktigt vad jag ska skriva om är kvällstidningarna alltid en utmärkt inspirationskälla! Jag tänkte på under stora helger eller sommaren när det ofta skrivs om hur vädret blir hela sommaren eller hela påskhelgen eller vad det nu är. Tänk om jag skulle köra samma sak?

 

"Gå in på den här länken för att se vad Jallis blogg kommer att handla om innan det ens har skrivits!"

 

Wow. Vilken succé det skulle bli. För att inte tala om hur roligt det skulle bli att sedan läsa de inlägg som man redan har läst fast de egentligen inte har kommit och som man inte skulle ha kunna läst!

 

"Tryck på den här länken för att se hur länge kvalitén på de här oskrivna blogginläggen stannar!"

 

Eh, va? Vad sjutton skrev jag nu? Glöm det.

 

Jag vill passa på att önska alla mina fans en riktigt trevlig påsk! Här är en bild till er:

 

 

Glad påsk önskar Jalli!


Nu är det klippt!

Blogga eller klippa tånaglarna? Det är faktiskt vad jag funderar över just nu. Jag är en människa med stora funderingar. Jag funderar även lite på om jag kommer känna mig lite ont i huvudet bakis i morgon också? Man kan ju hoppas! På motsatsen alltså.

 

Men Jalle varför är du bakis en onsdag??

 

Det ska jag tala om. Jag var och såg Dropkick Murphys igår! Fantastiskt. Underbara människor det där. Ni som tycker annat är dumma. Speciellt om ni tycker det efter att ha sett dom live. Fantastiskt var ordet. Jag står ut med att vara lite seg idag.

 

Kom du hem ordentligt då Jalle?

 

Jajjemen! Tack för att du bryr dig om mig så mycket.

 

Hur var det att stiga upp och jobba då?

 

Jo tack, det var segt! Samt lite snopet när jag vaknade och insåg att jag låg fullt påklädd under täcket. Hur gick det här till? Jalle då!

 

Men det var det värt! Ungefär som om du skulle ha en dålig dag och vara ledsen och så plötsligt stöta ihop med mig på hemvägen! Vem skulle inte bli lycklig i själen då?

 

När man har varit på en spelning är det obligatoriskt med en jättedålig bild. Här kommer den:

 

 

För övrigt klippte jag faktiskt tånaglarna någonstans i mitten av inlägget.

 

 


Bananladdning?

Idag ska jag gnälla som en gammal gubbe tänkte jag! Det har man all rätt till när man närmar sig 30. Kanske även när man närmar sig 22 också, men mer rätt när man närmar sig 30, det har jag bestämt! Så då blir det så, Jallis ord är er lag va? Hur som helst.

 

Spotify har begränsat sin gratistjänst. Det har resulterat i två grupper på facebook. En som tycker att de inte vill kännas vid spotify om de ska tvingas betala för det och en som inte tycker det är fel. Det är nu jag kommer känna mig som en gammal gubbe och klaga på de som vill att spotify ska vara gratis, men allvarligt talat?

 

49/99kr i månaden? Hur snåla är ni? Jag köper fortfarande cd skivor till och från och en skiva kosta väl ungefär 3-4 gånger så mycket som att ha den billigaste spotify tjänsten i en månad.

 

"Nej! Om bananerna höjs i pris så vägrar jag köpa! Jag skickar min son Sten-Otto att köpa bananer för sina egna pengar så kan ha ge dom till mig. Ja!"

 

Härmed går priset till årets konstigaste jämförelse till Jalli.


Busshållplatsdrama

Jag gillar inte riktigt när folk på busshållplatsen ska börja prata med mig. Om det inte är någon jag känner bra förstås. Men det är det ju aldrig. Så jag fick följande fråga från någon jag inte har den blekaste om vem det är:

-Känner du människan som bor på (valfritt gatunamn, minns det inte) som har en boxer?

 

Samtidigt i Jalles huvud: Boxer? Vaddå tv? eller va?

 

-Nej det vet jag inte vem det är tyvärr..

 

-För den brukar vara fri och gå och göra ifrån sig på gatan.

 

Samtidigt i Jalles huvud: Gå fri? Jahaaa boxer som i hund! Jahaaa!

 

Hade hon kunnat läsa mina tankar hade hon fått sig ett gott skratt. Eller bara tyckt att jag var dum i huvudet.


Översättningsdags!

Jag funderar på att extraknäcka som översättare. Ej att förväxla med översittare dock, tänk på det. Jag känner att det vore min grej. Jag var ju duktig på språkämnena i skolan. Jag tänkte bjuda på en försmak så ni vet vilka kunskaper jag besitter. Härmed ska jag översätta en gammal klassiker:

 

Jag vill tacka grabben

som skrev sången

som gjorde min bebis

falla i kärlek med mig


Vem puttade bompen i bomp bah bomp bah bomp?

Vem puttade rammen i the rama lama ding dong?

Vem puttade boppen i the bop shoo bop shoo bop?

Vem puttade dippen i the dip da dip da dip?


Vem var den mannen?

Jag skulle vilja skaka hans handen

Han fick min bebis att falla i kärlek med mig.


Jag besparar er att översätta hela, ni förstår nog min storhet ändå vid det här laget. Behöver ni något översatt vet ni vem ni ska kontakta. Jag översätter endast från engelska till svenska för tillfället men inom en snar framtid kommer jag troligen att behärska persiska också.  


Dagens bild

Idag har jag varit grinig. Men det har jag inte visat. Förhoppningsvis, man vet aldrig eftersom jag har världens sämsta pokerface. Den personen som köper en lögndetektor åt mig har gjort sitt livs med onödiga köp. Men i alla fall. För att dölja grinigheten har jag försökt vara glad istället. Det är ett hett tips! Varför tänkte jag inte på det tidigare?

 

Jag lyssnade på "friday" idag. Ni vet den där låten med Rebecka någonting som hade föräldrar som betalade för att hon skulle få göra en musikvideo och blivit hatad på internet? Jag förstår inte riktigt. Okej det var inte den bästa låt jag hört, men att bli hatad? Det är ju att ta i, hatar ni mig för att jag har världens roligaste blogg? Nej jag tänkte väl det!

 

Nu tänkte jag lägga in dagens bild! Jag hade ingen aning om vad det skulle vara så jag gick in på google och skrev det första jag tänkte på. Elefant!

 

 

 

Titta är det inte fint? Den stora elefanten heter Freja och den lilla heter Benny. Det har jag bestämt. Freja är en mycket snäll mamma men lite överbeskyddande. Benny är inte så mycket alls. Bara allmänt glad över livet. Ungefär som jag alltså. Med andra ord är jag som en elefant.

 

Helt logiskt tycker jag.

 


Gammal

Idag har jag gått och tänkt på en massa saker. Jag har tänkt på frukt tex. Även på kaffe. Så har jag även tänkt på att jag kommer fylla 30 i år. Tänker man på 30 tänker man på att man börjar bli gammal. Familj och barn och sånt. Men vi backar till 30, det känns lite mer aktuellt.

 

Vad hände? Vart tar åren vägen? Men det värsta är att fylla så här jämnt och fint måste man ju fira på något sätt. Det är jobbigt. Hur gör man?

 

Hoppas fallskärm? Det är ju lite samma princip. Man kastar sig ut och bara faller. Precis som när man fyllt 30 med andra ord. Jag kan ordna en jättestor fallskärmshoppning med massa familj och vänner så hoppar alla samtidigt och...nej. Dålig idé. Dessutom skulle jag aldrig hoppa fallskärm, jag bara försöker verka tuff.

 

Annars vore en ålderskrisfest något. Bjuda hit en massa folk och bjuda på saft och bullar. Men viktigast är ju fiskdamm! Det var ju det bästa med att vara liten! Jag saknar fiskdamm. Men å andra sidan gillar jag att vara lite seriös också.

 

Men att stå i centrum är himla jobbigt.

 

Jag kanske hoppar över födelsedagen och firar något annat i stället. Kanske ett bröllop!

 

Något frivilligt offer?


kassar och katter

Jag har fått kritik idag! Eller inte kritik, begäran. Önskan kanske man säger. Ja det låter fint, det säger vi! Att det är för lite bilder på min katt. Jag är snäll och uppfyller det denna gång eftersom man vill vara snäll mot sina fans. Varsågoda!

 

Hon verkade inte tycka att det här med bild var en lika bra idé. Det blir nog mest denna gång. Jag vill inte att det ska bli en titta-jag-har-en-katt-visst-är-hon-jättesöt?-blogg.

 

Jag hörde en bra radioreklam idag:

 

-Hej det är jag som är Lina. Som i Linas matkasse.

 

Det är ju ett suveränt sätt att presentera sig på!

 

-Hej Lina det är jag som är Jalle. Som i Jallis blogg.

 

Trevligt att träffas.


Spegelvänt inlägg

Jag måste förnya mig. Det är viktigt i alla förhållanden har jag läst. Även bloggförhållanden. Så jag tänkte skriva ett tvärtom-inlägg! Att bara berätta vad jag har gjort idag skulle låta trist så det blir nog mer spännande på det här sättet. Då kör vi:

 

Jag vaknade jättesent! Så fort ögonen öppnades hoppade jag ur sängen, klädde på mig och inledde dagen med att springa 10 varv runt huset. Frisk som en nötkärna förstås. Efter det kunde jag direkt sätta på kaffet och inte dricka något annat eftersom jag hade blivit så jäkla frisk över natten. Efter det stängde jag av datorn som inte var på(?). Stod vid den ett litet tag.

 

Ytterligare ett litet tag.

 

Satte mig i fåtöljen med katten och vaknade i några minuter. Egentligen gjorde jag det efter jag hade handlat. Dvs före eftersom det här är tvärtom. Fast det är det ju inte. Hänger ni med?

 

I affären har jag köpt en påse äcklig snö som jag ska mumsa på sedan förresten.

 

Till middag blev det kastrullkokad köttbulle. Med ris eller pasta, jag är lite osäker där. Drack varmmjölk till det. Någon te har jag inte bryggt än det får bli senare.

 

Ställde mig lite till vid datorn sedan för att sudda ut det här inlägget. Det var hela min dag.

 

Ni som kan räkna ut vad äcklig snö är samt vad jag åt till middag vinner min eviga kärlek. Vill ni inte ha den så kan jag gå med på att endast vara fruktansvärd imponerad istället.

 

 


Städtvång

Jag är sjuk. Jag är krasslig. Jag är seg. Ändå har jag tvättat på morgonen. Jag såg att det började bli lite dammigt, men å andra sidan är jag sjuk. Orkar man verkligen ta tag i sånt då? Men jag vill. Men är det så klokt. Lisbeth fick tala mig till rätta:

 

-Jalle för helvete det är ju lite dammigt på några ställen. Sätt fart!

-Inte nu, jag är sjuk. Jag orkar inte.

-Sjuk kan du vara när du är död. Sätt igång nu! Jag hjälper dig!

 

Sagt och gjort, nu är det lite bättre i alla fall. Hon är en tuff jävel den där Lisbeth.


Interview with the Jalli

-Jalli, Jalli! Vilken är din favoritfärg? Berätta snälla!

 

Kan jag väl. Det är röd.

 

-Jalli! Om du var en fisk vilken skulle du vara då och varför?

 

En marulk. Då skulle andra tycka att jag såg ful ut vid första mötet och då är det ju ännu större chans att de blir bländade av mig underbara personlighet! Eller hur?

-Jalli! Om du var ett djur då? Vilket?

 

En katt. För dom är söta. Jag är söt. Enkel logik.

 

-Om du vann jätteycket pengar vad skulle du göra då?

 

Oj, jag vet inte. Skänka dom till folk som behöver kanske?

 

-Kom igen, det här är inte fröken sverige! Svara ärligt!

 

Jag vet inte! Betala av lånet, låter det tråkigt? Jag skulle leva och ha kul! Samt hjälpa vänner och närstående som behövde. Fröken sverige svar igen jag vet, men det är ju sant!

 

-Vad är det dummaste du gjort?

 

Svarat på dina frågor antagligen. Eller skrivit det här inlägget.

 

-Ja det här inlägget är rätt konstigt hörru.

 

Jag vet.

 

 

 

 


Is, glass och låga ordvitsar.

Jag är fortfarande lite småkrasslig, med betoning på små. Men det struntar vi i, det kan man ju inte sitta här och babbla om! Vad är då intressant att berätta tro? Jag har jobbat idag=noll på intresseskalan. Jag äter pasta carbonara vilket nog kammar hem en nolla det med. Jo just det.

 

Jag dricker isvatten! Betyder inte is glass på något språk? Glassvatten. Det låter äckligt. Kanske det som kallas milkshake? Fast med ett lite häftigare amerikanskare namn. Men glassvatten borde vara tunnare i konsistensen. Det ska jag börja sälja. Små glassliknande saker man har i de där formarna man häller vatten i för att få is. Men de här formarna ska ha formen av en glass.

 

Från glass tillbaks till vad jag åt. Pasta, bacon och lite ägg alltså. Ägg är bra. Det blir äggstra gott då.

 

"Men för helvete Jalle, stryk det där skämtet!"

 

Varför då? Känns det falskt? Inte riktigt äggta?

 

Hoho.


Första dejten

Jag har varit på dejt idag. Men det var inte riktigt planerat. Först jobbade jag och sedan dök hon bara upp från ingenstans och vägrade släppa taget. Hon sa att hon hette förkylning. Himla ovanligt namn, jag tror inte hon är helt svensk. Kanske adopterad?

 

Vi hade sällskap hela vägen hem och även i mataffären innan vi slutligen kom hem till mig. Jag har aldrig varit med om en mer klängig människa. Släpp mig!

 

Jag som hade förberett med godis och massa mysgrejer, men vi är väldigt trötta båda två så det blir en sovdejt istället. Bara ligga och sova tillsammans hela natten. Det får man göra när man är nykär. Inte för att låta elak eller falsk eller så men det skulle vara otroligt skönt om lilla söta förkylning hade åkt hem igen när jag vaknar. Man får inte ses för mycket så här i början.

 

Hoppas att ni önskar mig lycka till. Nu ska vi sova.


Manligt?

Lindi var rolig idag. Hon sa vad ingen annan skulle säga. Hör på det här:

 

-Jalle kan du göra något manligt?

 

eh, vänta nu. Vi tar det igen:

 

Jalle kan du göra något manligt?


Märker ni att det blir roligare varje gång man säger det? Jag manligt? hoho. Vad var det för manligt undrar ni då? Ta bort en spindel från toaletten!

 

"Den är ganska stor. Men du får inte döda den!"

 

Är du galen människa? Nej inte sjutton gjorde jag det heller!

 

Idag är det ju fredag också, då får man lyxa till det lite! Därför slutar jag det här inlägget nu, blodpuddingen är snart klar..


RSS 2.0