Jordgubbar!

Här sitter  jag med kaffe! Snart sitter jag här med kaffe och jordgubbar! Det får man unna sig tycker jag när man har varit duktig och jobbat i femtioelva timmar. Varför äter jag inte jordgubbar oftare?

 

"Det är inte alltid säsong" säger ni då. Guud vad ni är negativa! Den finns faktiskt frysta! Bara att tina upp!

 

"Men det är inte lika gott!" säger ni då. Guud vad ni är kräsna säger jag. En jordgubbe är alltid en jordgubbe! Precis som att Jallis blogg alltid är Jallis blogg. Nu med inslag av gubbar. Jordgubbar alltså. Det är gott. Med jordgubbar.

 

"Men det har vi ju redan förstått!" säger ni då. Guud vad ni är smarta då säger jag. Ni är så intelligenta att ni får mig att skämmas över min egen existens.

 

"Jalli...vi fattar inte?"

 

Nej just det! Vem är det som är smart nu va? va?

 

Ta en jordgubbe istället och var glad!

 

 


Semester vart tog du vägen?

När jag skriver blogginlägg brukar jag oftast vara glad och tänka att jag har en jättekul grej att skriva om. Så är inte fallet nu. Jag är glad, det är jag! Lika glad som GB gubben! För han är väl glad? Eller som en katt som just fått lite tonfisk. Eller som en råtta som har hittat lite ost. Eller som..Äh. Ni fattar poängen.

 

Däremot så är det enda jag tänker på att min semester är slut nu. Buää. Inte för att jag hatar mitt jobb. Utan för att jag inte får vara ledig. Ni förstår skillnaden? Nej det är klart att ni inte gör eftersom Jalle uttrycker som en stum näbbmus.

 

Vi kan härmed konstatera att Jalli inte vill höra väckerklockan i morgon.

 

Vi kan även konstatera att GB gubben är glad.

 

Vi kan också konstatera att råttor gillar ost.

 

Dessutom kan vi konstatera att Jalle är vacker som aldrig förr! Nähä? Skrev jag inte det? Jaja. Ni vet det nu i alla fall!


Kolmården

Idag var jag på kolmården! Jätteskojigt var det, massa djur! Vilket faktiskt är en av de största anledningarna till att besöka kolmården om ni inte visste det? Det vet ni nu. Tacka Jalle det stora oraklet. Jag fick en kompis där också. Egentligen köpte jag den men det låter så fel. Här är den:

 

 

Söt va? Hon är en hona och heter Doris. Det har jag bestämt. Båda två. Doris från fisken i hitta Nemo som är helt underbar. Ett minne som räcker i tre sekunder, jag kan ofta känna igen mig i det. Vad hon nu hette. Doris var det ja!

 

Det känns verkligen som det här med mjukisdjur börjar bli min grej. Ni tycker säkert att jag är fånig men ni är bara avundsjuka för att ni inte har en massa gosedjur! Särskilt inte en delfin! Som..Ja just det.

 

Vad hette hon nu igen?


Lycka

Få saker tycker jag kan vara så tydliga ålderstecken som vad man blir lycklig över jämfört med förut. För ett litet tag sedan skaffade jag krokar man kan sätta på väggen vid diskhon. Eller badrummet om man skulle känna för det. Eller i lampan om man vill. Inte för att jag vet vad en liten krok skulle göra för nytta i lampan, förut om att lossna och ramla ner igen, men skulle man vilja finns säkert möjligheten. Krokarna är formade som hjärtans också, jättetufft. Men det är inte det vi ska diskutera.

 

Fram till nyss har jag ägt en diskborste som inte har något hål i skaftet och alltså inte går att hänga upp, vilket har gjort den fina kroken relativt meingslös. Men nu har jag en ny diskborste. Med hål i! Vet ni vad? Den kan man hänga på kroken! Jag måste nog faktiskt ta en bild på det!

 

 

Är det inte vackert? Det är nästan så att jag vill smutsa ner för att kunna diska för att sedan kunna hänga upp min diskborste! Lite som när man var liten och fick ett tv-spel i julklapp för första gången:

 

"Åh vad jag önskar att middagen var klar snart så att jag kan gå iväg och spela lite" tänkte man då.

 

"Åh vad jag önskar att middagen är klar snart så att jag kan diska efteråt och sedan hänga upp min diskborste på min fina krok så att det blir så fint och prydligt" tänker jag nu.

 

Okej lite överdriver jag. Men ni förstår storheten ändå!


Jobbigt med samarbete

Idag ska jag blogga! Jag lovar det ska jag. Ja det ska jag faktiskt. Häftigt va? Blogga är kul för då kan man dela med sig av viktiga saker! Ja precis! Just det.

 

Ja.

 

Jag lyssnar på Flogging Molly nu för att förbereda mig inför kvällens spelning! Mycket skoj! Jag lyssnar på låten "Salty dog". Jag undrar hur de kom på den titeln. Undrar förresten hur det går till när man skriver låtar? Nu pratar jag enbart om texten, var börjar man? Börjar man med titeln?

 

-Hörni grabbar jag tycker vi ska skriva en ny låt. Varför inte döpa den till Salty dog?

 

Eller börjar man med första versen?

 

-Hörni grabbar jag har börjat på en ny låt! Jag har bestämt att den ska börja med "I'll wait for you till I turn blue". Någon som har lust att fylla  i resten?

 

Eller för att göra det till en utmaning: Varför inte börja med något ord mitt i?

 

-Hörni grabbar jag har börjat på en ny låt! Den ska innehålla ordet "crawled" någonstans mitt i. Vad säger ni?

 

Eller så har man börjat med musiken och bara ska skriva en text till den?

 

-Hörni grabbar jag tror jag har en bra text till er musik. Den går..

 

-Håll käften!

 

 


Ålderstecken

Jag kom just in från att ha varit ute på balkongen. Själv. Bara det är en sensation! Går jag ut på balkongen annars är det enbart för att hålla någon annan sällskap vänlig som jag är. Men nu kände jag för att sätta mig ute i solen.

 

Som om inte detta vore skrämmande nog började jag fundera när jag satt där. Tänk, sitta på balkongen är fanimej samma sak som att gå en långpromenad. Fast en kort och stillasittandes promenad. Hur sjutton en sådan nu går till? Jag ska forska i det och lovar att återkomma. Men i alla fall, min första tanke var ungefär: Vad mysigt det skulle vara att ha en liten låda här med olika blommor och sånt!

 

Hallå Jalli? Vad händer med dig? Nu äger jag ju inte en enda blomma utan bara en växt som ständigt är lite halvdöd så jag lär ju knappast göra verklighet av tanken men i alla fall. Att jag ens tänker på det sättet! Så ni som har tips på hur man kan piffa till en ful balkong får gärna höra av er!

 

Nu måste jag avsluta detta underbara inlägg. Jag ska nämligen göra kaffe och sätta mig på balkongen lite till! Snart ringer väl tidsmaskinen och vill ha tillbaka Jalli som han var för fem år sedan. Men det får ni inte!

 

HA!


Hjärna Jalli humor

Jag tänkte att alla skulle få veta hur min humor fungerar! Frågan är om det är ett genidrag eller idiotiskt. Sen vet ju många av er hur min humor är men jag måste ju visa alla mina tusentals nya läsare!

 

Hörru Jalle vem sjutton försöker du lura egentligen?

 

Mig själv! Så varsågod alla nya läsare. Tidningen Metro har ju tävlingar om att skicka in en pratbubbla till en bild i tidningen. För någon dag sedan var den en bild på Darth Vader. I något regn tror jag, minns inte. Det är oviktigt. Den vinnande pratbubblan löd i alla fall så här:

 

"Det finns inget dåligt Vader bara dåliga kläder"

 

HAHA! Det är helt underbart, varför kom inte jag på det där! Precis min humor! Inget dåligt Vader! Hoho!

 

Apropå ingenting, särskilt inte Darth Vader, så fick jag nyligen den bästa komplimangen jag någonsin har fått.  Mia sa härom dagen att:

 

"Jag gillar din hjärna"

 

Det är ju helt underbart! Varför har ingen sagt det tidigare? Varför gå på gymmet och träna när man bevisligen har en sexig hjärna? Jag undrar varför folk inte kör den varianten när de raggar på krogen?

 

"Öh schnygginggg...ja duu! Jag är säker på att du har de vackraste lungorna av alla härinne!"

 

Vem skulle inte älska det? Jag hade fallit pladask!

 

 


Tjejer talar i gåtor

Här går man på stan och har det trevligt. Häftiga människor säger så. "Jag var och handlade mjukisdjur och drack öl och kaffe" låter inte lika bra som "jag var på stan". Eftersom jag är så jäkla häftig så säger jag att jag var på stan.

 

Jag gick hur som helst helt vanligt och hade det fint. Vid sidan stod en tjej helt still. När jag passerade henne så vaknade hn plötsligt till liv:

 

- FLY ME TO THE MOON!

 

Nu måste jag erkänna att det ser värre ut i text, hon sjöng riktigt fint. Men jag var inte beredd på det. Jag gillar inte när tjejer inte säger rakt ut vad de vill utan går runt ämnet så där. Nästa gång hoppas jag att hon gör det:

 

-JALLE KÖP MIG EN RYMDRAKET!

 

Då ska jag åtminstonde fundera på saken.

 

 


Läsk och efterfrågan. Men inte efterfrågan på läsk.

Idag har jag bowlat med Anneli! Det var en angenäm upplevelse eftersom jag vann med 270 mot 230. På ren svenska betyder det att jag är bäst. Det är itne utan anledning som jag kallas för språkexpert!

 

Nu dricker jag fanta. Fanta är ett bra ord. Det kan bli många andra ord som inte har alls med saken att göra. FANTAstiskt till exempel och det är det ju. Tänk att jag kommer på en sådan sak! Jag är ju uppenbarligen inte FANTAsilös! Men det är jag uppenbarligen för jag kommer inte på mer nu. FAN(ta) också.

 

Jag har fått en allmän begäran om att lägga upp en videosnutt här. Någon som vet hur man går tillväga då? Ännu viktigare: Någon som har ett tips på samtalsämne?

 

Eller så kanske vi stryker hela grejen innan någon konstig händer. Då blir det som med fanta: Läskigt


Ett HÅRt besked

Jag bokade tid hos frisören idag, nu är det dags! För sista gången visade det sig. Nej jag menar inte att jag aldrig mer ska klippa mig utan att min frisör ska sluta. Mycket tråkigt.

 

Nu är det ju inte så att jag har världens mest komplicerade frisyr så det är klart att andra kan klippa mig. Men det är ändå speciellt att alltid gå till samma person. Ungefär som att äta ärtsoppa varje torsdag. Men det gör jag inte, det är ju äckligt. Så kanske ska ta ett annat exempel.

 

Ungefär som när man har bokat tid för att möta någon någonstans och så får man höra "Jag kan inte komma men jag skickar Hans-Christer istället" Inget illa menat mot Hans-Christer men det var ju inte det man hade förväntat sig!

 

Eller när man ska gå för att köpa den där goda magnum glassen man har längtat efter hela dagen och så är den SLUT!

 

Eller när man tar sin vanliga jogginrunda i det där spåret som ingen annan tar och så plötsligt ser man en annan person när man har räknat med att vara ensam! Inte kul. Det var säkert Hans-Christer.

 

Eller när man ska besöka en plats man brukade vara på när man var lite och så är det plötsligt inte alls lika roligt för att man inte är liten längre. Det är himla jobbigt!

 

Eller när man har flyttat hemifrån och inte längre får den där speciella favoriträtten som föräldrarna brukade laga som man inte har tagit reda på hur man gör för att man är så korkad.

 

Förstår ni nu hur det kommer kännas när jag går och klipper mig nästa gång?Promenad

Jag kom nyss hem från att ha varit ute och gått i hundra år. Ja det stämmer: hundra år! Det var skönt men jag blev ganska gammal. Så har jag dåliga skor också. Men det har gamla människor.

 

Jag tänker alltid mycket, men särskilt mycket tänker jag när jag promenerar. Det kan sluta hur som helst. Ikväll behandlades alla möjliga sorters ämnen måste jag säga. Här är några av alla punkter som betades av i min lilla, men ack så söta, hjärna:

 

*Vad vill jag ha åstadkommit innan jag dör. Ja jag vet jag har väldigt djupa funderingar ibland.

 

* Jag insåg att jag behöver sätta upp lite mål i livet. Inga jättestora för det är svårt att bara gå ut och rädda hela världen från allt dålig redan i morgon. Men jag tror faktiskt det är bra att hela tiden ha någon liten sak att sträva efter.  Den kan ju även gå ihop lite med förra punkten.

 

* Så hade jag även tankar inom ett annat område som vi absolut inte ska ta upp här. Nyfikenhet gör nog bara bloggen större eller hur?

 

 

 

 


Interview with the Jalli. Part 2!

Jalli Jalli! Vad gjorde du igår?

 

Jag var ute och drack öl faktiskt!


Blev du full?


Nej. Men illamående. Så jag åkte hem.

 

Du är ganska patetisk. Eller så börjar du bli gammal.

 

Tack för det hörru. Mycket vänligt.

 

Jalli Jalli! Vad gjorde du mer igår?


Jag handlade lite kläder!

 

Jalli vad ska du göra nu?


Tyst jag gillar inte den frågan. Troligen ska jag fundera på varför jag svarar på konstiga frågor.

 

För att du skiver frågorna själv Jalli!


Ja men det har du rätt i. Varför gör jag det?


Jag vet inte Jalli. Men jag ska ju fråga. Nu blev det konstig ordning här!


Ja det blev det. Hur ska du lösa det här?

 

Jalli JAG ställer frågorna. Dumma dig!


Ja det gör du ju. Förlåt. 

 

Jalli hur ska du avsluta detta inlägg?


Så här.


Jalli. Myten. Legenden.

Jag var ute på stan igår. Ja jag vet, är det inte häfigt? Jalli på stan! Alla går säkra! Att säga att ingen går säker skulle ju ingen tro på i alla fall så jag ändrade det lite fint sådär.

 

Det var fullt med glada studentflak. Men studenterna var ännu gladare än flaken. Jag lovar. Många var nog ännu fullare än flaken också. Alex Schulman skrev en krönika någon gång om vilken skillnad det är på studentflaken idag jämfört med ett antal år sedan och jag håller nog med lite. Men Jalli var inte så, jag var skötsam! Är ni inte stolta?

 

Det finns nog en massa anledningar till att vara stolt över mig när jag tänker efter:

 

Jag sorterar mina sopor, bara en sådan sak.

 

Jag har ju så vackra ögon, det har folk sagt!

 

Jag är uppenbarligen väldigt ödmjuk också.

 

Så är jag ju bland de roligaste i sverige också! Den dagen bloggen har spridit sig kommer ni hålla med om det.

 

Jag kan även vara lite ironisk.

 

 

Nu förstår ni varför ni älskar mig så mycket som ni gör. Ni behöver inte tacka. Jag bjudet på det här!


Dagslända, öl och livet!

Igår gick jag och Sara ut och tog en öl. Man säger ju alltid så av någon anledning. Det blir ju aldrig en öl ändå, speciellt inte i detta fall. Så inspiration till ett blogginlägg har nog aldrig varit sämre. Ändå väljer jag att skriva ett nu. Är det inte fantastiskt? Blir det här mitt mest lyckade inlägg någonsin ska jag hoppa tio varv i lägenheten och kackla som en höna. Jag lovar. När ingen är hemma.

 

Nu är ni säkert jättenyfikna på vad jag gör en så här jätteseg dag i Jallis liv. Svaret är ingenting. Blev ni besvikna nu? Eller jo jag lagar mat! Det tog 4-5 försök innan jag kunde skära att snitt i det röda skinnet över falukorven. Då beslöt jag mig för att slipa kniven. Eller ståla kanske man säger?

 

Det är inte ofta jag känner mig manlig men då är ett sånt tillfälle. Jag känner mig så oerhörd nöjd när jag uppenbarligen har lyckats med att få kniven vassare! Ungefär som när en katt fångar en mus. Jag har läst att katten brukar leka med musen ett par minuter innan den dödar den för att träna upp sin jaktteknik.

 

Himla tur att inte jag gör samma sak när jag har vässat en kniv!

 

Nu när jag har en dag som inte är så rolig så undrar jag hur det är att vara dagslända. Heter det så? De som bara lever en dag. Det skulle inte vara så skoj att vara en sån och råka vara sjuk just den dagen. Men en dag är nog inte så lite som det låter. När det har gått 20 timmar kanske den sitter och tänker tillbaka på de första vackra minuterna i livet.

 

"Då flög jag. Nu sitter jag här gammal och eländig. Flyger lite till ibland. Men jag är verkligen inte vad jag en gång var. När jag flög. Nu tar jag och flyger lite till!"

 

 


Jallis överallt

När jag promenerar tänker jag alltid. Filosoferar. Den gående filosofen. Låter inte det lite som namnet på en skräckfilm? En antagligen ganska dålig skräckfilm förstås.

 

Jag tänkte på hur man(eller i detta fallet jag) beter sig beroende av vilka man umgås med. För man är ju lite annorlunda beroende på sällskapet. Men, värt att notera, jag är ju alltid samma människa ändå! Lite som en godispåse- man kanske bara känner för att äta lakrits när just christoffer hälsar på. Men när Klara ringer på dörren plockar man fram chokladen!

 

Nej, det var påhittade personer. Men råkar du hete Klara kan du få choklad ändå. Jag lovar.

 

Men vi har nog tre Jalli typer.

 

Jalli 1 jobbar. Pratar med kunderna och är trevlig. Är trevlig annars också och lika ärlig som alltid men man beter sig ändå på ett visst sätt!

 

Jalli 2 umgås med sina närmsta vänner. Man har en viss humor med vissa som man inte riktigt kan dra för vissa andra. Då skulle det bli fel.

 

Jalli 3 umgås med släkt och familj. Samma gamla Jalle men på ett visst sätt där också.

 

Hur skulle det bli om Jalli 1, Jalli 2 och Jalli 3 samlade alla sina kompisar i under samma tak ocb närvarande själva? Vilken salig blandning. Hoppas att alla Jallisarnas vänner och bekanta skulle komma överens. Vi vill inte ha det stökigt. Då kanske farbror polisen kommer!

 

"Vi har fått rapporter om att en tillställning blev väldigt rörig. Upphovsmännen sägs vara tre Jallis. Vi misstänker att de kan vara en hel organisation och sökandet efter en fjärde Jalli har inletts. Har ni sett några andra Jallis tveka då inte att kontakta polisen."


Hönan eller ägget? Hamburgare eller träning?

Idag var jag och såg senaste pirates of the caribbean filmen med Max och Anneli. Mycket trevligt! Men det var inte det som var poängen. Poängen var att vi gick förbi ett fitness ställe. Heter det så? Träningsställe? Bli-smal-i-samma-rum-som-en-massa-människor-ställe kanske det heter?

 

Bli-smal rummet låg i mitten av två andra butiker. En burger king och en annan butik som inte heller var helt nyttig. Kanske en godisaffär? Jaja minns inte et heller. Men det fascinerade mig, hur tänkte man då? Viktigast av allt:


Vilken kom först?

 

"hmm vi måste komma på ett alternativ till burger king stället. Jag vet. En träningslokal! Vilken bra idé! Då kan folk ju bara gå in där direkt efter så slipper de känna ångest över vad man har ätit. Jag är ett geni!"

 

eller:

 

" Det enda som finns här är ju ett ställe att träna på. Så varför inte öppna burger king här? Annars kan de människor som inte tränar kanske känna sig diskriminerade?"

 

Man kan låta gymmet/fitness blahablaha/whatever ha samma öpettider som burger king också. Ett strålande alternativ för fyllemat för den som vill känna sig lite duktig efter krogen!


sagostund

-Hej, sa björnen till den lilla grisen.

-Hej, svarade lilla grisen.

 

Björnen tittade på lilla grisen.

 

-De där röda går att äta om du vill.

-Jasså? sa lilla grisen och smakade lite.

-Det kallas för lingon sa björnen. Man kan använda de tilll massor av saker.

-Vad för saker? Frågade lilla grisen nyfiket.

-Lingonsylt. Det är  gott till blodpudding.

-Blodpudding vad är det? Vad gör man det av?

Björnen flinade lite.


Denna historia kommer det inte att bli någon fortsättning på med tanke på innehållets kvalité. Författaren har valt att vara anonym. Vilket är rätt märkligt med tanke på att han publicerar den i sin egen blogg.


RSS 2.0