Di Leva

Vi skulle egentligen haft halloweenfest hemma, men så blev det inte riktigt. Det blev en kväll hos Anneli och Max istället. Jag som såg fram emot att klä ut mig! Jag hade ju tänkt lägga upp någon fin bild! Tjatar ni tillräckligt mycket kanske ni får en fin bild ändå! Kanske.

 

Jag såg "Så mycket bättre" för första gången idag. Di Leva är en ganska intressant person. Nu har det ju stått lite om honom i tidningen och så, men går man bara efter intrycket jag fick av att se honom i tv så är han ju fantastisk! Han kan ju aldrig ha tråkigt eller oroa sig för något. Jag ska bli som Di Leva när jag blir stor!

 

Men jag kommer nog inte döpa mitt barn till Cosmo.

 

Eller? Välkommen till världen Cosmo Moberg!

 

Låter det inte vackert?

 

Jag har äntligen hittat en partner. Vigseln äger rum nästa år, inbjudningarna kommer snart.



Här är våra gemensamma vänner. Tänk vad mycket folk man lär känna genom sin partner!


färgblind?

Hade tänkt berätta vad jag har gjort idag, men det är ungefär likadant alla mina lediga torsdagar så det blir ju inte så intressant. Eller jo jag har varit hos tandhygienisten! Jättekul, bättre ledig dag finns inte! Hej jag heter Jalle, ironi är mitt mellannamn.

 

Jag vet inte om jag är färgblind eller om jag kan skylla på mörkret i sovrummet, men här är resultaten när jag tog på mig strumporna i morse:

 

 

Fantastiskt vackert, jag ska bli designer i mitt nästa liv. Jag har ju uppenbarligen känsla för mode och stil. Åsikter om mina fötter är snygga eller fula undanbedes vänligt men bestämt;)


Båt?

Jag satt på tunnelbanan i Ropsten och hörde föraren:

 

-Välkomna ombord!

 

Undrar om hon trodde att det var en båt? Jag har alltid velat åka båt till jobbet! Det vore något.

 

Nästa centralen. Byte till övriga båtlinjer !


Tänk vilken fröjd det skulle vara att åka och jobba på morgonen!


Jobbegenskaper

Jag läste en helt underbar artikel på nätet idag..."Trött på jobbet? Så här retar du upp chefen" Okej jag måste erkänna att den faktiskt var bättre än vad det ser ut. Flera chefer/ledare berättade vilka egenskaper de uppskattar hos anställda och det är ju faktiskt bara positvt. Men är det bara jag som tycker att de väljer att lägga ut det på lite fel sätt?

 

-Åh jag är så himla trött på mitt jobb...Ja, jag retar upp chefen så att han blir sur på mig så kanske jag får sparken! Vilken bra idé! Jag får säkert jättebra referenser! För att säga upp sig på egen begäran är ju helt omöjligt. Vilket geni jag är!

 

När jag läser vissa artiklar undrar jag ju om hela den mänskliga rasen är helt dum i huvudet..Men vänta nu, det är ju människor som har skrivit artikeln!

 

Helt plötsligt faller alla pusselbitarna på plats.


Höstpromenad

Nu har jag ju som sagt varit krasslig i helgen, men till kvällen idag, söndag kände jag mig så klen och tänkte att en promenad borde hjälpa. Det gjorde den! Lite grann i alla fall, jag blev på mycket bättre humör! Jag kände mig lite kär i hela hösten och vill verkligen inte ha någon snö! Det blir ju väldigt dåliga höstpromenader om det är snö ute!

Titta vad fint! Vem vill ha snö när det kan vara såhär vackert!


En tanke slog mig...När jag blir gammal vill jag bo nära vattnet! Det är så fint och mysigt. Är det inte märkligt att man ena stunden är nojig för att man sakta men säkert närmar sig 30 och i nästa stund ser fram emot att vara gammal och bo i en stuga vid vattnet?

 


En annan tanke som slog mig när jag såg den här bilden är att det var tur att jag inte fick för mig att satsa på en karriär som fotograf.


 


Det är inte synd om mig

Idag skulle jag ha gått på fest egentligen. Min kära kusin Johanna har fyllt 25 och vi ses ju aldrig så jag såg fram emot det igår. Så vad händer när jag vaknar på morgonen idag? Jo jag mår illa! Strålande timing! Man är aldrig sjuk förutom när man ska göra något speciellt, ödets ironi.

 

Men om ni någon gång skule drabbas av något liknande kan jag förklara vad man(jag) gör en sådan dag:

 

Först vägrar man tycka synd om sig själv eftersom man inte jobbar på det sättet.

 

Sedan tycker man ändå tillräckligt synd om sig själv för att laga en god middag och unna sig lite godis. Men det talar man ju inte om, man jobbar ju inte på det sättet.

 

Sedan äter man sin goda fläskfilépasta som man har lagat så känns det lite bättre. Då tycker man inte lika synd om sig själv som man ju alrig skulle göra. Man jobbar ju inte på det sättet.

 

 

Sedan går man väl och lägger sig. Men efter man bloggar, det är svårt att blogga när man sover.

 

Sist men inte minns vill jag säga ett stort Grattis till Johanna! Jag har inte den blekaste om hon någonsing har läst min blogg men ändå. Grattis och hoppas du/ni får en rolig kväll!:)

 

 


Intelligent

Idag när tv:n stod på visades Greys Anatomy om jag inte minns fel. Plötsligt kom jag på mig själv med att titta på en av karaktärerna och tänka:

 

"Men hon ser ju inte så himla svensk ut!"

Sen gick det några sekunder till.

 

"Men vänta nu, ingen är ju svensk!"

 

Min intelligens sätter inga gränser.


Stilig!

Trots de senaste dagarnas pms-humör har jag faktiskt känt mig lite glad idag! Jag fick ett infall och kände mig riktigt fin tidigare! Nu undrar ni säkert hur fin då? Jo det ska jag förklara för er!

 

Tänk er Jalle i arbetskläder dvs blå byxor och blå tröja.

 

Tänk er sedan Jalle i hästsvans.

 

Sedan tänker ni er Jalle i en stilig keps.

 

Icke att förglömma: Ett långt stiligt förkläde!

 

Sedan går ni iväg och känner er stolta över att ni känner en så vacker människa.

 

Observera att detta inlägg kan tas med en nypa salt för den som vill. Men även på fullt allvar för de som vill.


Pms?

Jag har varit väldigt skeptisk till att ens skriva det här blogginlägget, men kan ändå inte låta bli! Det får bli lite som terapi! Det sista jag vill är att skriva inlägg om att jag inte mår bra och sånt trist, men idag är det svårt att komma på något annat. Jag har haft så extrema humörsvängningar den sista tiden! Glad på morgonen, sen kan jag bli akut jätteledsen sedan glad igen...Vad sjutton är det som händer?

 

Avskyr att låta negativ rent allmänt, så då passar jag på att länka till bloggen på facebook! Jaa vilken bra idé! Vem som helst kan läsa pessimist-Jalles inlägg, helt strålande!;)

 

Nu ska jag inte fortsätta i samma negtiva inställning utan sluta blogga och tänka på något som gör mig glad. Typ en rosa elefant!

Titta! Nu blir det genast bättre! Svårt att vara nere med en rosa elefant!


Hard Rock Café

Efter jobbet i lördags blev det hard rock café för att fira Sandra som fyllt 30 tillsammans med Rickard och Rickard! Så trevligt att jag faktiskt tog en drink! Bara en sådan sak! Cosmopolitan för att vara exakt. Nu när jag redan har bloggat om hur manliga saker jag köper så tänkte jag att det kan väl inte skada att säga det heller! Här är bildbevis!

Det syns lite halvdåligt men ändå, den var god!

 

Så vad har jag då gjort idag? Jo jag har varit riktigt produktiv! Lekt både bagare och hushållerska! Med andra ord, jag har bakat frallor och tvättat för er som inte är så snabbtänkta;) Vill ni se frallorna? Vill ni? Okej eftersom ni tjatar så!

 

 

Titta vad fina! Nu känner jag att jag är värd att inte göra någonting! I alla fall inget som är värt att blogga om. Ni får sitta och gråta över att ni inte kan smaka på dom goda frallorna så länge!


Blommor

Tadaa gissa vad jag köpte med mig hem från jobbet? Blommor!! Här är bildbevis!

 

Ja jag vet det är en hemskt dålig bild...Men det är ett bevis i alla fall! Lönen har precis ramlat in och jag köper blommor. Helt fantastiskt.

 

Jag har även köpt en till sak! Eller köpt och köpt, men jag har beställt från nätet. Skor! Det börjar ju bli dags för ett par nya nu!

För er som av någon anledning inte snappade upp det så ja, jag bara skojar. Här är de riktiga skorna:

 

 

Men erkänn att jag hade klätt utomordentligt i dom andra!


Ledig torsdag!

Om ni av någon anledning inte snappade upp det så har jag varit ledig hela dagen! Det har varit otroligt fascinerande och kommer antagligen vara mitt mest intressanta blogginlägg någonsin!

 

För det första: Jag har städat badrummet lite och dammsugit lägenheten! Wow vilken start, nu kan det ju knappast bli bättre, tänker ni!

 

För det andra: Jag har varit ute och slängt sopsorteringen! "wow vilken kille, var får du allt ifrån?" tänker ni.

 

För det tredje: Jag har lagat mat! Pasta med köttbllar och tomatsås! "Åh vad gott, vilken kille!" tänker ni.

 

För det fjärde: Jag funderar starkt på att ta en liten powerwalk ikväll. Innan eller efter kaffet. "Oj vilken hurtig person du är. Ditt liv är så intressant!"

 

Tänker ni.


Blåtira

Det sägs att titeln ska spegla innehållet, det kommer nog inte det här att göra. I varje fall inte på det sätt som ni förväntar er! Det ska handla om läsk! Jag såg en läsk på jobbet som tydligen ska ha existerat förut och försvunnit. Vira Blåtira! Jag har nog aldrig gillat ett läsknamn så mycket förut. Jag tycker det borde göras en drink på den. Jag ser framför mig hur jag går fram till baren.

 

-Hej jag vill ha en blåtira tack!

 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt min humor, är jag inte underbart rolig?

 

Ha

ha

ha!


Jarl-dagen!

Jag roade mig med att klaga på facebook att ingen hade gratulerat mig på namnsdagen och då passade det  minsann! Det är ju som att be folk säga grattis när man fyller år! Men det är ju faktiskt kul, jag känner mig som ett litet barn som vill ha bekräftelse när jag blir upprörd över att ingen vet att jag har namnsdag. Jag fyller snart 29. Jag lovar.

 

Jag har ju redan skrivit om mina glas, men nu är dom helt färdiga! Hoppas jag. Dom ska hålla för diskning nu, det lär ju visa sig...haha! Här är dom!

Ja ni får stå ut med diskmedelsflaskan..jag orkade inte flytta på den!


Är ni inte imponerade? Dom är inte till salu! Eller ja det kan diskuteras förstås. Vad bjuder ni?;)


Målning

Idag skulle man kunna babbla om hur fantastiskt det var på Volbeat igår för det var det ju! Det är härligt när man har hört från flera att det ska vara jättebra och ändå blir positivt överraskad! Fina killar det där! Jag tog tom en jättedålig bild, lägger upp den bara för sakens skull!

Tydlig bild va? Jag tänkte väl det!


Eftersom jag gjort saker både fredag och lördag så fick den här dagen bli lugn. Har suttit och målat glas! Min nya hobby! Det blev jättefult men det är inte det som är grejen. Det är kul och avslappnande:)

 

Fina va? Tänk om jag skulle öppna en egen designaffär vilken succé det skulle bli! Sedan blir det väl ett eget tv program. Släng er i väggen Simon och Thomas!


Fredagkväll

Jag fick reda på att Sara och Anneli var hos Edwin så jag bestämde mig faktiskt för att bidra med mitt trevliga sällskap även om jag var fattig och trött. Efter det blev det en öl på Anchor innan jag var duktig och åkte hem. Hade inte räknat med något sånt när jag hade bokat tvätttugan 8 på lördagmorgonen..

 

Anneli och Edwin hade roligt.

 

Sara hade också roligt. Uppenbarligen.



Jag trodde inte att texten skulle synas men det gjorde den! Även om texten inte riktigt stämmer, åtminstonde inte första halvan..

 

Bild på mig får ni klara er utan, ni överlever nog det.

 

Ikväll blir det Volbeat!

 


Promenad

Man kan ju fråga sig varför, men av någon anledning fick jag för mig att gå ut och promenera 23.10 såhär på torsdagskvällen. Det är vid sådana tillfällen jag älskar lugna Lidingö:) Det var riktigt skönt.

 

Eftersom jag för tillfället inte äger något som gör att jag kan lyssna på musik när jag är ute så blir det en väldigt mycket tankar istället, hjärnan hade inte mycket rast här inte! Men allt var väldigt positivt. Jag insåg hur otroligt glad jag är att vissa människor finns i mitt liv! Jag vägrar nämna några namn, man vill ju inte att folk ska bli avundsjuka på varandra och börja slåss om min uppmärksamhet! ;-) Dessutom tror jag att ni som det framför allt gäller vet om det själva.

 

Så kort sagt: Ni är bäst! Jag älskar er allihop!

 

 

 

 


Bond!

Jag gjorde ett facebooktest nyligen "vad borde du ha för smeknamn?" svar: James Bond! Pappa uppskattade det, vi pratade lite om det när han besökte mig på jobbet idag. Jag håller nog med faktiskt, allt hade blivit mycket bättre om jag hade hetat så!

 

-Nej, wallenbergarna är slut!

-Ingen fara säg bara till jalle!

 

-Det här ser ut som ett uppdrag för bond. Jarl Bond!

Med rätt att mala.


Irritation och Volbeat!

Jag skulle i princip kunna skriva ett jäkligt långt inlägg om hur less jag blir på vissa människor som förutsätter att man skulle vara korkad och inte fatta någonting samt tro att dom själva är bäst i världen. Men eftersom man aldrig vet vilka som läser det här låter jag det vara osagt. Men jag blir förbannad.

 

På lördag blir det Volbeat!! Det ska bli väldans roligt! Det stod lite om det i tidningen idag, det var en kort liten mini intervju med sångaren. Kort mini intervju förresten, hur är en lång mini intervju? ;) Men i alla fall han var rätt rolig:

 

-Om Metallica och Elvis skulle få ett barn, skulle det vara Volbeat?

-Nja, jag vill helst inte tänka mig Elvis och James Hetfield ha sex...

 

Haha! Skön kille! Hoppas han visar samma typ av humor på lördag!


Glasfärg och diskborstar

Har nog aldrig haft en ledig dag där jag dels känt mig så sliten men samtidigt gjort så mycket! Jag var en underbar vän och åkte för att sällskapa med Anneli igår kväll trots att jag var tvungen att vara tillbaks för att tvätta 11 idag. Jag kommer nog återfödas som en vacker häst i nästa liv eftersom jag har gjort så goda gärningar!

 

Inte för att ajg egentligen orkade, men idag åkte jag till Panduro och köpte glasfärg! Inte för att jag är duktig på att rita och måla egentligen, men jag tror att den hobbyn skulle passa mig perfekt! Jag älskar tanken på att sitta och pyssla med sånt. Hur det kommer se ut känns ganska ointressant, jag vill bara sitta och ta det lugnt och måla lite:) Jag lyckades hitta ett litet kit i affären:

 

 

Egentligen borde jag inte berätta om den andra grejen jag köpte idag. Det var en impulsgrej när jag var och handlade mat. Nu kommer ni undra varför jag envisas med rosa grejer och det kan man ju fråga sig. Jalle är speciell helt enkelt. Dessutom köper jag mer än gärna saker som stödjer all typ av cancerforskning!

 

Stilig va? Om ett år när alla har en sån här, kom då ihåg vart ni såg de först!


Serrano?

Nu har jag ju hoppat äver den hel dag så nu måste jag ju blogga igen! Har för tillfället ingen aning vad jag ska skriva så antingen blir det jättetråkigt eller bara allmänt skruvat. Det löser sig!

Det är skoj med kunder som alltid köper samma saker. En sån kom till mig idag. Det är inte ofta man får tillfälle att faktiskt tala om kunden vad den ska ha;) Jag älskar sånt. Killen som hade hand om delikatessutbildningen jag var på berättade om när han hade handlat i en manuell disk och killen som jobbade där vände sig till honom:

"Du ser ut som en Serrano!"

Det är ju så klockrent, jag har inte modet att bete mig så men det är väldigt roligt! Skulle någon säga så till mig när jag handlar skulle det fungera direkt!

 

Jag kom att tänka på idag hur mycket folk gnäller över mycket. På varandra med för den delen. Den är itne speciellt charmigt, jag hoppas verkligen att jag aldrig blir sån när jag blir äldre. Ingen skulle väl gilla att umgås med mig eller läsa den här bloggen om jag bara gnällde?

Men vad vet jag? Jag är ju bara en Serrano.

 

 


RSS 2.0