Semesterplanering

Måndag, jippi! Ett Jalli inlägg eftersom det var några dagar sen, jippi!

 

Detta är sista arbetsveckan innan min 3 veckors semester! Eftersom jag inte har så många riktiga planer för vad som ska göras så tänkte jag göra en lista.

 

1. Lösa världens fattigdom. Det känns som ett realistiskt mål för en 3 veckors semester.

 

2. Möblera om hemma så att lägenheten faktiskt ser vettig ut. Speciellt ena halvan av vardagsrummet. Det är nästan lika viktigt som föregående punkt.

 

3. Flyga genom att vifta på armarna samtidigt som jag har en rosa mössa och skriker "kuckeliku!" Det har jag alltid velat göra.

 

4. Klippa håret kort. Haha jag skojade bara!

 

5. Lösa den eviga gåtan om varför det inte finns röda kycklingar. Samt varför humlor kan flyga.

 

6. Ja varför kan humlor flyga egentligen?

 

7. Anneli ville nödvändigtvis vara me på listan. Så jag får väl komma underfund med varför hon inte kan flyga.

 

Ojoj denna semester blir fullspäckad. Så mycket att göra och så lite tid!

 

Lika bra att sätta igång direkt.


Jag var ledig-sedan skrev jag ett blogginlägg!

 

Kort sammanfattning av dagen: Jag gick upp. Sedan tvättade jag. Sedan åt jag middag.

 

Jag älskar att bara berätta det väsentliga i vad man gör. Dels är det ju smart för vem sjutton vill läsa detaljerat hur jag inte har gjort ett dugg? Sen får det en väldigt vacker klang också tycker jag. Speciellt bra skulle det vara i sportsammanhang:

 

"Hur gick loppet igår? Jotack vi startade-lite senare var vi i mål!"

 

-Men gud vad skönt att du berättade det, jag som var så orolig!

 

Detta får mig osökt att tänka på när vi sprang kottlasjön runt på idrotten i skolan och jag sprang vilse de 2 första gångerna. Men det behöver vi inte gå vidare in på här. Vi kan sammanfatta det: Jag startade-sedan kom jag inte alls i mål förrän alla andra redan hade lunchrast!

 

Vad gör Jalli nu då? Han åt middag-sedan hittade han inga tomma matlådor! Katastrof. Hur ska detta lösa sig? Gråt inte kära läsare det här ska nog lösa sig på något sätt! Man tager vad man haver heter det ju. Handfatet går ju säkert att får bort på något sätt. Så är det bara att leta upp något som kan fungera som lock till det så har vi en matlåda och har löst ptoblemet på bästa(?) möjliga sätt!

 

Hade det här inlägget skrivits i slutet på december hade jag kunnat skriva "Jag föddes-sedan fyllde jag 30!" Men eftersom inlägget skrivs för tidigt för det så får jag låta hela den geniala idén vara. Istället ska jag bli allvarlig och sammanfatta det viktigaste i mitt liv. Eller snarare grunden för det.

 

Jag föddes-sedan överlevde jag!

 

Vilket vi alla ska vara tacksamma för, annars hade inte dena blogg kunnat bli till. Såvida inte någon med samma sorts begåvning som jag startade något liknande. Men det är väl knappast troligt?

 

Nu ska jag göra något relativt sällsynt också. Publicera en bild på mig själv i bloggen. Det är något det är brist på. På gott och ont.

 

Jag åkte på kryssning-sedan fick jag låna en gräslig mössa!

 

 

 


Hårfilosof

Jag har lekt filosof idag. Dom tänker mycket har jag för mig. Det har jag också gjort. Inget ovanligt visserligen, men jag tänkte ändå vara generös och dela med mig lite:

 

"Oj vad långt hår jag har" tänkte jag. Visserligen tänkte jag det igår men det får vara med här. Men det vet folk nog om ändå. Min frisör brukar säga ungefär samma sak varje gång jag går dit. Om mig alltså, inte sig själv. Så egentligen kanske det var hon som tänkte och inte jag. Telepati! Något säger mig att jag borde besöka frisören inom en snar framtid.

 

Jag tänkte även på att jag snart har semester. wohoo! Vad ska jag göra då? Jag vet inte! Wohoo! Men strunt samma! Wohoo!

 

Jag måste verkligen köpa nya skor tänkte jag också på! Mina är både för varma och hatar mig. Börjar sakta men säkert att begå självmord vilket är mycket tragiskt. De förtjänade en bättre död.

 

Jag såg min framtida fru i rulltrappan på väg hem idag! Eller i alla fall håret som jag vill att min framtida fru ska ha. Kan man gifta sig med ett hår tro?

 

-Tager du detta hår att älska i nöd och lust?

-Ja.

-Härmed förklarar jag er man och hår. Du får kyssa kalufsen.

 

Det positiva är ju att håret är lätt att lyfta upp och bära in över tröskeln!

 

 


Världens undergång

Det har gått jättelänge sedan jag skrev känns det som! Men det kan det ju inte ha gjort. Men erkänn att 5 minuter utan ett nytt Jalli inlägg känns som 30 timmar på en öde ö utan mat och vatten i det varma helvetet? Jag tänkte väl det.

 

Men egentligen borde jag ju inte kunna blogga nu, världen har ju gått under.

 

"Sedan världens undergång har så gott som allt liv försvunnit. Det enda livstecknet efter den tragiska händelsen är att Jallis blogg fortfarande finns och uppdateras! Så varsågod och läs. Men det kan ni ju inte eftersom världen har gått under. Så hur sjuttan kan jag stå här och göra en nyhetssändning om det? Nu tar vi lunch pojkar!"

 

Det här med vettiga inlägg är inte riktigt något jag sysslar med. Då kanske ni skulle bli förvirrade. Vem har snott Jallis blogg?

 

Men å andra sidan är ju hela världen utplånad så det spelar inte så stor roll.

 

 


kryssning

Jag är just hemkommen från tatueringsbåten! Egentligen kom jag hem igår kväll men det enda jag har gjort sedan dess är att sova ändå. Så vi låtsas att jag precis kommit hem från den! Det känns så. Egentligen hette det "tatoo båten" men det vägrar jag att skriva. Blanda svenska och engelska är väldigt fånigt. Folk gör det bara för att känna sig lite special liksom. De tror att de är something. Det pissar mig av. ja.

 

Jo!

 

Jag tänker inte skriva en massa om kryssningen eftersom folk vet hur kryssningar är. Har ni sådana frågor kontakta bloggchefen. Alltså mig. Är det inte fantastiskt att jag kan använda det ordet om mig själv? Jag känner mig nästan lite betydelsefull.

 

-Jalle hette du sa du? Vad sysslar du med?

-Jag jobbar i livsmedelsaffär. Sedan har jag ett litet extraknäck som chef vid sidan om.

-Chef? Över vad? Hur många anställda har du?

-njeajagvetinteriktigtalltså...Har du hört att vi har billig blodpudding den här veckan?

 

 


Ballongtankar

Idag när jag väntade på bussen hem satt en mamma med sina 2 barn, antar jag, med sig. Barnen hade varsin balong och var glada. Fantastiskt vad man blir glad för lite när man är barn! Men mitt i alltihop lyckades en av dom tappa taget om ballogen så den flög upp och iväg. Men de var glada ändå! Allt detta fick mig att bli väldigt fundersam:

 

Vad händer med alla ballonger? Var hamnar de någonstans? Det kanske finns en liten samlingsplats långt där uppe som drar till sig alla olyckliga ballonger. Om det inte finns ska jag nog skapa ett. Det är världens affärsidé! Ballonging for balloons ska den heta! I framtiden är ju rymdresor och sådant inget problem så varför inte skicka era barn till ballongparadiiset medans ni lagar ihop middagen? Den perfekta lösningen för hela familjen!

 

När jag kom hem möttes jag som vanligt av en jätteglad katt.även av en jätteglad räkning. Jag föredrar katten. Räkningar är inte lika klappvänliga. Men båda kostar pengar. Tänk om räkningarna skulle komma i form av en katt? Det vore roligt! Hellre det än att en katt kommer i form av en räkning.

 

Då skulle hon plötsligt inte vara lika söt tror jag.

 


Frågor

Dagens fråga: Varför sitter bussens säten så nära varandra? Sitter man mittemot någon kan inte båda ha benen normalt. Hur tänkte ni här egentligen? De kanske får betalt efter hur långt folk åker? Så när stolarna sitter för nära blir det krångligare när man ska gå av, vilket gör att man missar sin hållplats och får gå av på nästa och chauffören blir miljonär. Enkel logik.

 

Dagens andra fråga: Varifrån kommer den ensamma stackars anden som simmar i fontänen på vägen till jobbet. Varför är den ensam? Så sorgligt.

 

Dagens 3:e fråga: Varför kan humlor flyga?

 

Det blir nog inte ett vettigare inlägg än så här!

 

 


Var sjutton kom det en vers ifrån?

Det är söndag! Är det inte nu alla veckans viktigaste ämnen ska summeras?

 

Måndag: Anneli fyllde år! Hurra hurra! Denna dag brukar annas vara pessimisternas dag eftersom ingen uppskattar måndagar.

 

Tisdag: Vad hände då? Det var dagen efter måndagen! Jag jobbade. Denna dag brukar kallas dagen efter måndag.

 

Onsdag: Jag vad hände då? Denna dag brukar kallas för lill-lördag. För mig är det ständigt en jobba-hela-dagen-lördag-fast-det-är-onsdag.

 

Torsdag:Ledig! Tvättade samt åt på Patricia med Anneli och Rolle. Oxfilé med pommes samt pannacotta till efterrätt. Mycket mumsigt! Denna dag kallas för det internationella jallitvättardagen. Alltså inte att alla tvättar mig utan att jag alltid tvättar kläder.

 

Fredag: Friday, Friday, Gotta get down on friday. Kändes roligare att skriva så än att skriva att jag jobbade. Denna dag kallas även för äntligen fredag av alla människor som inte jobbar helger.

 

Lördag: Jobbade. Åkte till Max och tittade på eurovision. Bra jobbat sverige! Denna dag kallas även för godisdagen av alla barnen. Vuxna kan kalla den lite vad som helst. Oftast är det åtminstonde positivt.

 

Söndag: Denna dag ska ju kallas för vilodagen. Även jalli-jobbar-oftast-inte-dagen. Vilket ungefär är samma sak.  Jag har hittils spenderat den med att skaffa en ny telefon. Med lite tur vet jag om någon vecka hur den fungerar också!

 

Nu har ni alla en inblick i livet hos jalli

jag hoppas det gör dig glad och spralli(g)

läsa denna blogg ger er förmåner som inga andra

de som missar bloggen har vi rätt att klandra

de går genom sina liv ovetandes om min begåvning

när de sitter ensamma och uttråkade på sin fiiina överklassvåning!

 


Röster

Jag hör röster. Det är ju ett ganska vanligt fenomen idag har jag förstått det som. När klockan ringde i morse sa rösterna "upp och hoppa din lata jävel!" Men det hjälpte inte. Men efter några fler arga rop gav jag med mig och steg upp. Efter det har jag hört röster lite då och då.

 

"Vad snygg du är!" har dom ibland skrikigt i munnen på varandra. Men sedan blir dom osams och det blir massa olika åsiktet om det stämmer eller inte. Så de tog tyvärr tillbaka det. Elaka röster det där.

 

"Det är fredag!" babblade de när jag hade stigit upp och satt på kaffe. Jag kände mig lite som Rebecca Black. Rösterna måste ha hoppat in i fel människohuvud helt enkelt. För inte fan fick jag någon egen musikvideo!

 

Självklart skulle de argumentera om vad det skulle bli till middag också. Det var himla jobbigt. Ungefär som små barn som skriker. Men skillnaden är att jag oftast inte har något emot skrikande barn, det är deras enda sätt att konversera. Det ligger i naturen. Mina röster ligger inte i naturen, utan i mitt huvud. Stor skillnad. Å andra sidan skulle det vara lite läskigt om små barn sprang fram till mig och sa "Vad skönt det ska bli för dig att gå hem nu!" som mina röster gjorde vid 20.00. Då skulle det kännas som om dom var tankeläsare istället. Obehagligt.

 

Sen har ju rösterna sagt diverse saker som vi inte alls behöver ta upp här.

 

Nu säger rösterna att jag bara använder de som en dålig ursäkt för att jag inte har något annat att blogga om. Jag förstår inte alls varför?

 

 

 

 

 

 

 

 


Nya faser i livet

Jag kom återigen att tänka på ketchupmammans blogg. Hur rolig den är. Tänk att vi båda har så roliga bloggar fast vi lever så olika typer av liv. Jag kanske ska starta en ny blogg den dag jag får barn.


Pestopappan ska den heta.


Skador och dejting-tv

Denna dag har varit en intressant dag. Jag har gjort mig illa i två fingrar. Ett på varje hand, det måste ju vara jämnställt! Det är märkligt hur man ofta gör illa sig på sätt man inte borde göra illa sig på. Med tanke på att jag skär i saker hela dagarna borde det ju rimligtvis vara då jag skär mig. Men istället skar jag mig när jag skulle skala en lök. Det är korkat. Det var det ena fingret, det andra minns jag inte hur det gick till. Det är för övrigt krångligare att hacka lök med plåster över hela tummen.

 

Det är lustigt det här med att göra illa sig på saker som inte är menade för det. Ungefär som om jag skulle slå i huvudet mot något och få skoskav. Det hade varit roligt!

 

"Har du tråkigt? Passa på att göra illa dig för du vet aldrig var smärtan hamnar! En tumme idag kan vara en armbåge i morgon!"  Det är nog tur att jag inte jobbar med reklam.

 

När jag gick hem från jobbet idag var min första tanke att jag kände mig söt. Var i helskotta kom den tanken ifrån? Jag kanske är som sötast när jag är trött men glad och bara vill hem?  Jag tror att jag ska söka till "bloggare söker fru". Det programmet finns inte än. Men snart. Det ska bli ett kommande projekt tror jag. En av de få dejtingserier där man faktiskt kan få dejta programmets skapare. Bara en sådan sak!

 

Änmäl er nu. I morgon kan det vara för sent.


Detta inlägg förtjänar ingen rubrik!

Jag fick en tvångstanke helt plötsligt så här på kvällen/natten: Jag måste skriva ett blogginlägg! Varför, undrar ni? Ingen aning, svarar jag. Men jag gör det ändå!

Jag tog emot stipendium lördags! Men jag tänker inte skriva mer om det, förutom att det var trevligt. Samt att jag hade kostym.

 

Jag har inte gjort ett dugg under söndagen! Men det tänker jag heller inte skriva mer om. Förutom att det var stillsamt.

 

Sköldpaddor har ett stort skal på ryggen.Men det är det ju onödigt att skriva om. Förutom att det är logiskt.

 

Jag har nyligen ätit en apelsin också. Men även det känns onödigt att skriva om. Förutom att jag var tvungen att skala den innan. Så brukar det ofta vara med apelsiner. även med banander. För att inte tala om potatis. Men den måste kokas. Eller råstekas. Man kan även ha diverse goda saker till den. Eller innan den. Eller efter. Lite vaniljglass till exempel.

 

I dag var det måndag. Men det är det jävligt onödigt att skriva om, då blir alla ledsna. Förutom de som ar jobbat hela helgen. Jalli är lyckligtvis inte en av dessa.

 

Idag fyller Anneli år! Tadaa grattis grattis! Det är faktiskt inte onödigt att skriva om. Man ska hedra sina vänner!

 

Jag lyssnar för övrigt på "when the children cry". Den får mig att känna ångest för att skaffa barn. Men det är onödigt att skriva om. Förutom att det får mig att känna mig gammal. Förutom igen att det ämnet inte är så aktuellt. Närmare bestämt inte alls.

 

Nu måste jag avsluta det här inlägget så jag tänkte ge er något att fundera på. Har stulit det direkt från Nemi:

 

Har Långben och Pluto identiska huvuden?


Jalli shoppar!

Nu är jag där igen. Faceblogg syndromet. Dvs att jag hade tänkt skriva ett blogginlägg om något men inte kunnat hålla mig från att ha samma ämne som facebookstatus. Dagens I-landsproblem, halleluja! Vad det är synd om mig.

 

Men för er som inte har facebook. Eller inte kollat vad jag har skrivit. Eller inte bryr sig. Eller..ja skit samma. Jag var och handlade fiina kläder på dressmann idag. Det är något speciellt att handla i klädaffärer som är bara för killar. Man slipper känna sig vilsen. Jag var ute efter en slips och sånt var en trappa ner och direkt möter jag en glad och hälsande tjej som jobbar där. Mycket trevligt. Hon var inte sen att fråga om jag ville ha hjälp heller.

 

-Men vi har faktiskt två slipsar till ett bra pris..

 

Haha! Vad sjutton ska jag med två slipsar till? Ser jag ut som någon som använder det ofta? Riktigt så uttryckte jag mig ju inte förstås. Men min poäng gick fram ändå:

 

"Nja jag har svårt att tro att jag kommer ha användning av den.."

 

Perfekt bara att gå upp och gå till kassan och..åh titta. Strumpor! Det behöver ju jag. Åh 3 förpackningar för..fantastiskt! Det ska jag ha.

 

Det slutade med att jag gick mot kassan med ungefär 5 kartonger staplade på varandra i ena handen och slipsen i den andra. Samma hjälpsamma tjej passerar mig på väg mot kassan och skrattar lite:

 

-Behöver du hjälp?

 

-Nej det går alldeles utmä..

 

Trodde jag ja. Helt plötsligt ligger hälften av grejerna på golvet. Man är väl smidigheten själv!

 

Sägs det inte att man alltid ska göra ett bra första intryck på folk?


Samhälle i utveckling

Jag tycker att det är fascinerande med utveckling. Samt hur vårt samhälle ser ut ibland. Som när jag såg en reklamskylt i tunnelbanan. Stor inspirationskälla tilll mina inlägg är faktiskt reklam. Samt tidningar. Som skriver som aktuella saker, vilket får oss tillbaks till ämnet samhället. Hur som helst så löd reklamen så här:

 

"Smalmat direkt hem till dörren"

 

Är det inte fantastiskt vänligt att skicka hem maten färdig och klar till folk som bantar? Så att de slipper gå hela vägen till affären. Då hade de ju rört på sig och det är livsfarligt när man ska gå ner i vikt! Det står i viktsbudorden "Du skall icke röra dig för mycket i önskan att viktminskning"

 

Innan ni säger det så ja. Jag vet. Jag är inte det ultimata exemplet när det gäller att förespråka viktminskningsmetoder. Men man måste ju ändå använda lite sunt förnuft tycker jag. Men jag stör mig på alla produkter som kommer som ska underlätta för oss så vi slipper göra mer och mer.

 

-Jag var på middag hos Örjan och Maj-Britt och vet ni vad? De kokade potatisen SJÄLVA!

-Nää vad är det du SÄGER?

-Ja det är säkert! Jag tyckte så synd om dom. Gå aldrig dit på middag.

-Nej aldrig efter vad du har berättat. Gud så pinsamt!

 

Jag väntar med spänningen på när man kan köpa färdiga blogginlägg. Det vore något, ja har ju ägnat det här inlägget säkert en kvart eller något. Älskade lilla kvart, var är du nu?

 

Jag sörjer redan.


Projekt

Onsdag kväll och en ledig torsdag, alltid lika trevligt! Folk som känner mig väl vet att det innebär att tvätta och denna torsdag är inget undantag. Spännande va? Ska jag berätta om allt som ligger i tvättkorgen?

 

Nähä inte det.

 

Nästa projekt förutom tvättning blir att undersöka om jag äger en  kostym. Eventuellt svära över att jag inte äger någon och bli ledsen för att jag måste lägga ner pengar på något jag nästan aldrig kommer att använda. Livet är hårt.

 

Nästa projekt efter det blir nog att undersöka varför humlor kan flyga när de inte borde kunna det. Lite som att jag är så vacker fast jag inte borde kunna vara det! Eller som att det har snöat i maj fast det inte borde.

 

Eller att jag inte har fått något jätte stort pris för min blogg!

 

Fast jag borde få det. Väl?

 

 


Hårrified

En kollega hade klippt sig idag. Vilket i 9 fall av 10 leder till denna fråga:

-Jaha och när ska du klippa håret Jalle?

Tänk att mitt hår drar upp så många känslor. Innan jag hade långt hår fick jag inte hör ett enda ord om mitt hår. Nu får jag det! Bara det är ju en anledning till att itne ändra detta lyckade koncept. men för säkerhets skull ska jag lista några fler anledningar:

1. Den mest självklara och logiska anledningen, håret är mitt. Jag bestämmer. Ungefär som att jag kan bestämma att jag får köpa 10 liter glass och äta upp en kväll bara för att jag är vuxen och ingen stoppar mig. Då blir jag visserligen en tjockis men då är det ju enbart mitt problem. Nu håller vi på att komma bort från ämnet, hoppsan.

2. Jag tycker långt hår är fint. Vilket sitter ihop lite med det första. Jag gillar hår, hår gillar mig(..?).

3. Skulle jag klippa mig skulle jag bara må dåligt. För något som en massa andra vill och inte jag. Vill ni ha en ledsen Jalli? Nej det vill ni inte.

4. Jag skulle bli ful.

5. Vad skulle ni då ha at diskutera?

Vi kan härmed konstatera att det är bäst att ha mitt hår så här. För allas trevnad och för fortsatta givande diskussioner. Jag är övertygad om att flera par kommer att träffas pga samtal om mitt hår. Glöm inte att göra mig till hedersgäst på bröllopet.

Vilken jävla besvikelse om jag skulle komma kortklippt.

Proffessionell hjälp

Idag ska vi prata om tv program tänkte jag! Är det bara jag som börjar bli lite less på temat "affärerna-går-dåligt-ta-in-en-professionell-människa-som-gör-allt-bra-igen"? Hells kitchen gillar jag men nu börjar det ju bli samma grej över alla brancher som existerar. Det senaste jag såg var en hårsalong. Snart går inget annat på tv tror jag.

 

"Hej Jalli, jag har ett problem. Jag har kört taxi i 20 år men nu börjar affärerna gå dåligt. Jag skulle bli hemskt glad om du kunde hjälpa mig med detta problem, plus att jag alltid har velat vara med i tv!

 

Hälsningar Berra"

 

Kära Berra!

 

Jag förstår ditt dilemma och jag är mycket glad att du vågar ta steget och skiva till mig. Självklart ska jag göra vad jag kan för att hjälpa dig. Detta kan dock ta sin tid, men jag lovar att återkomma så fort jag har skaffat körkort och fått tillstånd att köra taxi. OM tv frågar dig varför jag dröjer så länge så säg att jag har fått göra många körningar på Sri Lanka den senaste tiden. Det är inte alltid lätt att vara eftertraktad över hela världen.

 

Med vänliga hälsningar Jalli

 

Förresten, det är inte Berra som har skrivit brevet som är med i bloggen.


RSS 2.0