Sjuka tankar

De två senaste dagarna har jag varit ledig och gjort så lite att jag får skämmas. Men förkylning är väl en godkänd anledning tycker jag. Man tänker mycket när man gör lite. Jag fixade mat igår och då slog tanken mig hur dålig timing jag har. Kanske inte allmänt men när jag lagar mat. De olika tillbehören(säger man så?) blir ju aldrig klara samtidigt! En jäkla tur att jag inte började jobba inom restaurang branchen kanske.

 

-Här kommer er köttfärssås fröken. Kocken hälsar att spaghettin dröjer ytterligare 10 minuter men du kan ju äta såsen som förrätt!

 

Okej riktigt så illa är det inte men att det ska vara så svårt att få det klart samtidigt? Jag överskattar man egen förmåga kanske. Eller underskattar. Beroende på hur bra dag man har haft i övrigt!

 

Jag tog även en promenad till frisören för att kolla om det fanns en tid nästa dag men det fanns det inte. Helt meningslöst. Hade jag haft ett löpband hemma hade jag kunnat gå på det samtidigt som jag ringde frisören istället. Det hade gett samma effekt! Men promenaden hade blivit kortare. Alltså gjorde jag det rätta valet.

 

Bra Jalli!

 

Jag har även någon konstig tradition att spela angry birds när jag är krasslig. Kanske därför jag aldrig blir bra eftersom jag är krasslig ungefär lika ofta som vi har skottår. Kan vi inte införa en sådan dag? Det hade jag gillat. Alla som heter Jalle får vara ledig den dagen så heter man Jalle och ska vara sjuk får man fanimej välja den dagen!

 

Någon måtta får det vara!


Beställning

"Din beställning har behandlats framgångsrikt."

 

Är det bara jag som tycker att det låter jätteroligt? Jag kanske har speciell humor men då har åtminstonde jag roligt åt det! Hoho.

 

"Din beställning såg bra ut till en början men sedan såg den lite risig ut. Vi fick ta din beställning till beställningsdoktorn som fick utföra beställningsoperation. Inte en beställd operation alltså utan en operation på beställningen. Med framgångsrika resultat. Som på beställning. Myket nöje och jag hoppas att du vill handla av oss i framtiden."

 

Hmm jag ska tänkta på saken.


Tråkigt improvisationsinlägg

Klockan är tio över elva på lördagskvällen, i morgon ska jag jobba men från ingenstans får jag för mig att jag ska blogga! Jag har lite dåligt samvete över min tröga updateringen den senaste tiden. Idag har jag prioriterat viktigare saker. Som systembolaget. Som att vara glad över det fina vädret. Som att laga samma mat som jag har lagad 79 gånger under mitt liv. Som att ignorera att jag har ont i halsen.

 

Jag tänkte förut att jag hade lust att slänga bort min hals, det är en intressant tanke. Ska den bara knalla runt där på trottoaren sedan? Min lilla vackra hals. Eller fula äckliga hals kan jag säga bara för att ni ska kunna svara "det är insidan som räknas."

 

-Ja och min insida är väldigt ond nu!

 

Höhö. Jag är så rolig. Humor är annars en väldigt intressant grej tycker jag. Jag lovar att jag hade en tanke med den meningen nyss. Jag skulle fortsätta på det ämnet och skriva något jättefyndigt men nu får det improviseras istället. Det gör inget om det blir tråkigt. Inte om det blir roligt heller vilket det absolut inte verkar bli. Den här texten känns lika intressant som att ställa sig och läsa kvittot när man har betalat i kassan. För att sedan inse att man har läst fel kvitto och inte ens har märkt det. Ungefär så rolig känner jag mig!

 

Det är tur att jag inte arbetar som komiker eller något annat som går ut på att locka folk för att titta på mig. Marknadsföring är inte min starka sida tror jag.

 

Jag skyller på halsen!


Arga lappen

Jag skrev en lapp för ett tag sedan. Ni vet en lapp för att man ska komma ihåg något viktigt ett specifikt datum. Sedan lade jag den i plånboken. Jättesmart drag eftersom de tillfällen jag öppnar plånboken är inte alls de tillfällen där jag har glädje av att påminnas om lappen. Men jag kom ihåg det i alla fall. Efter det kom nästa svåra uppdrag.

 

Att slänga lappen.

 

Miljövänlig som jag är beslöt jag mig för att vänta tills jag kom hem så jag kunde lägga den i min fina pappersinsamling. Alltså lade jag tillbaka lappen i plånboken.

 

Jättesmart drag.

 

Där låg lappjäveln i jag vet inte hur många veckor. Jag påmindes om lappen när jag öppnade plånboken. När öppnar man en plånbok? När man inte är hemma i alla fall. Om man inte har en bankomat hemma, eller en betalterminal. Vilket vore väldigt korkat för övrigt.

 

Varje gång jag öppnade plånboken, alltså inte hemma som vi redan har kommit fram till, flinade lappen åt mig.

 

"Skulle inte du slänga mig?"

 

"Har du fortfarande inte slängt mig?"

 

"Du är ju mer korkad än vad jag själv ser ut i sönderrivet tillstånd. Släng mig."

 

"Hörru grabben nu har det fanimej gått 4 veckor! Snabba på!"

 

Till slut slängde jag den bland mitt andra papper. Nu ligger han där.

 

"Jasså slöfock, har du inte gått iväg med pappersinsamlingen?"

 

"Ingen brådska, jag trivs här med mina papperskomisar. Tänk inte på att du snart dödar oss alla din elaka gubbe."

 

"Ja, en riktigt gammal gubbe är du faktiskt!"

 

Men där har han fel, för en pappskalle är jag uppenbarligen inte!


Slitet yttre men ett piggare inre!

Här sitter jag och väntar på att blodpuddingen ska bli klar. Eftersom majoriteten av min umgängeskrets hatar blodpudding så går väl det här inlägget till jallihistorien som jallis sämsta. För jalltid! Haha där var jag fyndig va? Eller? Eller?

 

Idag tvättade jag. Eftersom jag var tvungen att åka hemifrån när jag var klar så passade jag på att handla medans tvätten var igång. Har ni provat det? Det är en upplevelse kan jag tala om! En sådan som jättemånga skulle vilja ha. "Wow slipper jag gå ut på krogen och får ändå känna mig sliten nästa dag? Ge mig två!"

 

Nej jag vet, dåligt skämt.

 

Men som sagt, det är lite samma känsla. Att gå i de där kläderna man egentligen bara har hemma och aldrig skulle visa sig offentligt i. Smutsigt hår. Folk tänkte säkert det värsta. Då borde jag ha slängt på mig mitt mest onaturliga leende och sagt "Här ska det handlas grönsaker!"

 

I det läget är jag övertygad om att folk skulle kolla på varandra och säga "Vad var det jag sa? Han är fortfarande inte nykter!"


blagbok?

Jag har precis dammsugit lite. Efter middagen! Ibland är jag såh hurtig att jag skrämmer mig själv. Men det var ju inte en "nu har jag lång tid på mig och ska gå igenom varje hörn i lägenheten, gärna möblera om och varför inte tapetesera om hela jäkla lägenheten"-dammsugning. Snarare en "oj redan ätit upp nu kan jag dammsuga lite snabbt för att känna mig duktigt utan att det ger ett så vettigt resultat"-dammsugning. Städning för själen kan man kalla det om man vill låta lite häftig. Eller väldigt fånig.

 

Nu är jag dessvärre inne på det här hemska med att dagboks/blogginlägg siom jag så tappert försöker att undvika. Eller ett dogginlägg om man vill göra ett namn av det.

 

"Men hallå dogg betyder ju hund!"

 

Nej det gör det inte alls. För detta är en svensk blogg. Av en svensk Jalli. Utan dogg. Dessutom stavas dog med ett g. Knäppskalle.

 

Man kan även kalla det för ett blagboksinlägg men då ser det mer ut som ett barn som håller på att lära sig att skriva och det vore ju elakt mot barnen.

 

För vem skulle vilja bli jämförd med någon som skriver dogginlägg och tycker att han är fyndig? Inte jag i alla fall.

 

Tar man bort ett g däremot så blir det doginlägg. Vi gör två ord av det: Dog inlägg. Så lägger vi till ett frågetecken: Dog inlägg? För säkerthets skull skriver vi "dog inlägget?"

 

Nämen hoppsan. Det gjorde visst det.


RSS 2.0