Nyår

Det blir lugnt nyår i år! Passar mig perfekt som precis har blivit gammal!  Funderar på det här med nyårslöfte. Men något orginellt måste det ju vara.

 

Rädda världen?

 

Ge ut en bok?

 

Bli president i minst 3 länder?

 

Mycket realistiska mål tycker jag. Gott nytt år allihop!

 

Jalle blir inte äldre, han blir bara bättre.

 

 

 

 

 

 


Tunnelbaneresa

Jag har varit på en trevlig kalkonmiddag hos moster och mina kära kusiner. Åt så att det kändes som om jag skulle dö. Men å andra sidan har jag inte frossat något i julmat i år så då är det väl okej. Hemresan var också väldigt givande. Ett par unga väldigt högljudda tjejer satt vid sidan om mig i tunnelbanan och hade ett väldigt intressant samtal. Nämligen att återberätta sina msn konversationer med folk.

 

-Han bá "fniss" och skrev parentes "a" parentes och så skrev jag ett hjärta. Men asså jag drev ju bara med honom du vet!

 

Aldrig någonsin har sitta bredvid vissa människor fått mig att känna mig så vuxen. Det är tydligt att jag fyller år i övermorgon!


God jul!

Till att börja med så var jag tvungen att ta en julbild! Håll till godo:

 

 

Otroligt vackert och stämningsfullt! Inte sant?

 

Härom dagen var jag hos pappa och klädde granen med mina kära bröder. Jag måste visa resultatet! Före och efter såklart!

 

 

tadaa!

 

Det här är ju sorgligt men det får nog bli ett sista julrim:

 

Nä ni tittar på denna vackra gran

tänker ni att den är snygg som fan

en pyntande Jalle är bra att ha

som gör granen så fin...tralalalala!

 

 

 

 


Knäck

Eftersom jag är så egoistisk av mig måste jag ju visa den fina knäcken jag har gjort! Jag tror det är första gången i mitt liv som jag har gjort det. I alla fall första gången sedan jag började bo ensam. Eller ensam och ensam men ja..ni fattar!

 

 

Självklart spillde jag lite när jag skulle hälla upp den men det är bara charmigt! Visst?

 

Det var länge sedan jag körde ett julklappsrim också. Jag ska fuska igen och ta en klassiker från när jag var liten som mamma pratade om flera gånger och den tål att upprepas.

 

Äsch...

Det blir nog ingen vers!


Jag var ett geni redan som liten.


Trollkatt

Igår kväll lyckades katten med konsten att stå på stolen och därifrån rycka ner hela bordsduken med underlägg på och allt. Jag tror hon övade på det kända tricket att rycka bort duken utan att ha ner allt som står på den.

 

Det gick ju sådär..Men med lite övning så!

 

Snart på en cirkus nära dig!


Min kära lillebror Josef fick äran att synas på bilden. Kanske inte världens nyaste bild...Han är 16 nu. Så det är säkert jätteuppskattat!

 

Apropå ingenting berättade jag för en kollega igår att jag var jätteladdad för att komma hem och dammsuga det första jag gjorde på fredagkvällen. "Du är som min fru" fick jag höra då. Fantastiskt. Jag har alltid velat bli jämförd med någons fru.


frukt

Jag är vaken. Klockan är lite över tolv och jag gör ingenting alls vettigt. Jobbar i morgon. Normala människor hade lagt sig. Jag har ätit en apelsin.

 

Ni förstår redan nu vilken otroligt häftig människa jag är va?

 

Nästa natt kanske jag lyxar till det med en banan?


That?

Jag hörde Meatloafs I would do anything for love" på radion idag. Började fundera:

 

"I would do anything for love, but I wont do that"

 

That? Vilket that då? Det har jag funderat på till och från hela livet. Någon som vet? Eller ska jag gå ovetandes hela livet? I så fall får jag spela den på min begravning. Där borde det väl finnas någon som har svaret!

 

Stora gåtor.


Fisk!

Jag har fått klagomål för att jag har slarvat med julklappsrimmandet(inga namn...) så jag ser inget annat val än att åtgärda det helt enkelt.

 

Fisken har det ju så himla bra

simmar runt som en liten tok

till den helt plötsligt, aj inte bra,

fastnar i en liten krok


stekas sedan och ätas upp...

inget roligt sätt att dö

nu kan du ordna det alldeles själv

med ditt alldeles nya..


Nu kommer jag väl få arga vegetarianer på mig eller alla möjliga utskällningar. Men jag tycker att det var ett lyckat julrim! Min blogg är förhoppningsvis inte tillräckligt stor för att den sortens människor ska hitta mig ändå! Lite humor måste man ju ha!

 

 

 


Julklappsget

Man kan skänka bort pengar i julklapp för att hjälpa fattiga familjer har jag läst. Det är ju faktiskt jättefint. Men jag fastnade mest för reklamen som löd att man kunde skänka bort en get i julklapp! Det är ju hur häftigt som helst! Undrar om dom kan utveckla det lite och skicka en get så man kan ge bort den till nära och kära?

 

Jorunn är säkert i stort behov av en get. Eller kanske pappa?

 

God jul min kära familj! En julklapp ni sent ska glömma!

 


Julstämning

Jag har blivit helt inne på det här med julen nu känner jag. Åtminstonde bloggmässigt. Jag tänkte sprida julkänsla och glädje på mitt egna lilla vis. Så här kommer en sång!

 

Inlägg igen i Jallis blogg

alla läsare sjunger tralalalala

ingen som du är ju så kul

är ju så kuuul


Bloggen lyser upp alla trista dagar

på din fina blogg ingen som klagar

tralala lalalalala

lalalalalalalalala!


Det var lite jobbigt att räkna så att jag fick med så många "la" som det ska vara. Eventuella fel kan ni hålla för er själva.

 

Tack!


Tomte

Eftersom alla säkert är så himla nyfikna på vad min tomte fick för namn så tänkte jag berätta det! Jag tog pappas förslag Tom T! Jag är stolt över att ha en pappa som kan komma med lika dåliga ordvitsar som jag utan att skämmas för det! Tom T är däremot väldigt besviken på att den dåliga responsen när det gäller namnförslag så ni blir utan julklappar allihopa.

 

Med tanke på Tom T:s storlek orkar han inte bära så mycket, vilket ändå skulle innebära en massa besvikelse på hur få/dåliga julklappar som skulle ha delats ut. För att inte tala om hans egen prestationsångest.

 

Han hälsar genom mig att han ska terrorisera er i era drömmar hela nästa år. Samt att han redan är utarbetad och har gått in i väggen.

 

Jag har aldrig trivts på jobbet ändå. Renarna mobbade mig och Rudolf var avundsjuk på min mössa.

 


Hjärndöd

Titeln är antagligen väldigt mycket mer spännande än det låter för jag har inte ett dugg vettigt att komma med. Till skillnad från dessa tuusentals vettiga tankar jag brukar dela med mig av alltså!

 

Som vanligt när jag inte vet vad jag ska skriva om gick jag inte på aftonbladets hemsida! Det fungerar alltid, så även nu. Idag fastnade jag för rubriken "Krockade med buss i motsatt riktning" Är det inte i den riktningen folk brukar krocka? Eller har jag helt fel där?

 

Så måste jag ju ta dagens julrim också!

 

Vintern är här,ruskigt kall

Inte alls något sommarhet

passa på att vara ball

med en rolig kylskåps..


Ni som inte fattar vilket ord som ska fyllas i är trögtänkta. Vilket borde vara ett inträdeskrav för att få läsa min blogg. Är man inte lite knäpp i huvudet tycker man nog inte att jag är rolig ändå!


Ytterligare ett julrim!

Du kastar en

Du kastar två

Du kastar flera


Du fångar dom

Du kastar kanske två och två?

Detta kallas att..


Lika bra att säga det direkt: Nej det är ingen Iphone.


Forskning?

Nu är det tydligen bevisat att attraktiva kvinnor oftare föder döttrar! Vad skönt att vi har fått reda på så viktig information! Tur att den inte är helt idiotisk också...Attraktiva kvinnor föder alltså döttrar. Attraktiva enligt vem då? Enligt forskarna? För det är ju verkligen så att alla människor har samma smak!

 

Jag undrar hur den här branschen fungerar. Får man betalt för att forska? Härligt jobb i så fall. Det låter så betydelsefullt, men jag har just slagit hål på den myten. Där fick ni!

 

Förresten missade jag ju julklappsrim förra inlägget, pappa var väldigt upprörd. Så jag tänkte komma ihåg det nu, men vara ful och återanvända ett gammalt jag har. För säkerhets skull drar jag historien:

 

Jag hade precis gjort rent skärmaskinen på jobbet när Linda kom och ville att jag skulle skära upp julskinka till henne(ständigt denna Linda, snart kan jag döpa bloggen till Jalli och Lindis liv på ica). Julskinka alltså. Det absolut sista man vill skära när man just gjort rent maskinen. Så då skrev jag en vers till det.

 

Hoppas du blir nöjd med skinkan så fin

När jag fick lorta ner maskinen ditt lilla svin!


Eventuellt skrev jag jävla svin, jag minns inte riktigt.


Tomte!

Eftersom jag skrev inlägg om min nyinköpta, lilla och fula tomte på facebook och verkade få stort gensvar på det så måste jag ju visa hur han ser ut! För visst är ni nyfikna? Va?

 

 

Han heter...ja. Jag kommer fan inte på något vettigt namn! Anneli skymtar i spegeln, hon är jättelycklig över att vara i bloggen. För att inte tala om att vara så nära...Molgan?

 

Åsa-Nisse?

 

Hans-Berit?

 


Julklappsrim

Nu såhär i decembertider tänkte jag sprida lite julstämning! Om det skulle vara någon läsare som umgicks med mig när jag var liten(knappast troligt) så minns ni att jag älskade att rimma. Så jag tänkte bjuda på julrim varje inlägg den här månaden. Här är det första:

 

Om du i ett luciatåg skall vandra

och måste se ut som alla andra

eftersom du saknar egen åsikt i din hjärna

här får du en strut med stjärna!


I början var min tanke att ni skulle få gissa vilken present rimmet handlar om men det känns lite väl uppenbart den här gången. Kanske nästa!Aliens

Det är roligt att åka hem från jobbet. Inte bara för att man har slutat för dagen utan även för att många tankar väcks i Jalles huvud. Jag satt nästan helt ensam och väntade på bussen i en kvart eller något. När bussen väl har kommit in kommer plötsligt alla andra som ska med bussen. Varför har de så jäkla bra timing för? Väldigt orättvist.

 

Det här innebar ju att bussen blev proppfull förutom på ett ställe. Bredvid mig! Är jag så himla motbjudande? Folk stod och trängdes medans platsen bredvid mig var tom i 2-3 hållplatser. Tack så jävla mycket.

 

Undrar hur dets skulle varit om bussen hade blivit stoppad av en massmördare samtidigt som det springer omkring galna aliens runt bussen? Folk skulle titta på mig och säga:

 

- Aldrig i livet att jag sätter mig bredvid den där! Vi hoppar ut genom fönstret och slåss för våra liv istället.


RSS 2.0