Språklektion

Undrar vi vad dagens ord kan vara? "Ja tänk Jalle, det gick vi precis och funderade på. Vad skulle dagens ord enligt Jalle vara?"

 

Jag tänkte väl det. Det ska jag allt tala om för er! Dagens  ord är Kartöflur.


Sug in det ordet nu. Riktigt ordentligt. Som när ni är på vinprovning och låter alla smakerna dansa i munnen. För att inte tala om dofterna. Känner ni hur ni och Kartöflur hör ihop nu? Blir ett? Bra.

 

Säg det högt nu. Långsamt. inte så där högt så grannarna undrar vad sjutton ni håller på med och ringer störningsjouren. Men lagom. Så att bandet mellan er två förstärks.

 

Kartöflur.


Jo visst ja. Det är isländska. 

 

Det betyder potatisgratäng.

 

 


Varför är livet inte som på film?

Eftersom jag kollade på film i lördags tänkte jag att film blir dagens tema! Med ett lätt inslag av vardagstristess. Låter det intressant? Klart att det gör! Jag önskar ibland att livet vore som på film. Där händer det alltid något! Vilket det antagligen måste, men ändå. Så beror det lite på filmgenre också, skräckfilm vore lite olämpligt. Men som sagt, tänk om livet vore lite mer som på film.

 

Jag vaknar. Går upp direkt när klockan ringer. Ser helt oemotståndlig ut direkt förstås. Självklart har jag bara sett vacker ut när jag sov också. Efter diverse morgonrutiner går jag mot bussen.

 

Telefonen ringer.

 

-Hej är det du som är Jalle? Vi tänkte belöna dig för att du har den roligaste bloggen. Grattis och du är snart 500.000 kronor rikare.

 

Man tackar.

 

På bussen är varenda människa vacker och ser glad ut. Inga sura miner här inte. Jag får lite komplimanger av diverse människor och svarar artigt tillbaks som den fantastiska människa jag är.

 

På vägen till jobbet ser jag 2 människor fäktas så där snyggt som man bara gör på film. Jag vill stanna och beundra men då skulle jag komma försent. Jag ignorerar alla hoppande svampar och talande hundar också, har inte tid med sånt.

 

Väl framme på jobbet får jag ju höra att jag är världens bästa anställd och får löneökning direkt. Diverse samtal efter jobbet från folk som har beundrat mig många år och skulle göra allt för att bli min vän.

 

Nej Jalle, titta inte mot den där hoppande draken på vägen hem, den vill bara verka häftig.

 

Så här så dagen ut på riktigt:

 

Jag kom upp efter att ha snoozat i 20 minuter. Tryckte in linserna, hällde i mig lite kaffe och gick till bussen. Väl på den fick jag sällskap av min granne som berättade att hon hade ätit kaviar till frukost och önskade mig en trevlig dag.

 

Vilken jäkla film det hade blivit.

 

 


Sådär ja!

Så var den den 28:e. Hej hopp så har Jalle jättelite på kontot. Bara sådär. Det är det som kallas för "automatiskaöverföringarnärmanärhalvvägstillöning".

 

Ett himla fantastiskt påhitt det där. Jag är inte bitter.


Spöket.

Idag kom jag att tänka på något jag läst i Jerry Seinfelds bok! Om han nu inte släppt fler böcker. I alla fall, han hade en teori om män och kvinnor har en fixering, något som båda måste titta på om man passerar det. För tjejer var det skor och för killar urrigningar om jag inte minns fel. Jag insåg idag att jag också har en sådan fixering.

 

Av registeringsskyltar! Jag känner mig inte riktigt osm alla andra killar. Går jag förbi en parkerad bil måste jag kolla på registeringsskylten! Inte för att memorera den, vilket jag visserligen också skulle kunna göra. Utan bara för att se vilket ord jag tolkar det som. Det är jätteroligt. Jag gick förbi en bil när jag skulle gå och handla idag:

 

"BOO"

 

Det var obehagligt. Jag fick skynda mig förbi den bilen. Tur att det var mitt på dagen i alla fall, annars hade jag fått men för livet.

 

Tänk dig för vilken väg du tar till affären Jalle. BOO!


Helgens bravader

Jag skriver ett nytt inlägg! Det borde jag göra, det är min skyldighet. För att hålla bloggen levande. Jäkla jobbigt när man inte har något vettigt att komma med.

 

-Vad gjorde du igår då Jalle? Det var ju fredagkväll. Din lilla festprisse där!

 

Du kan inte känna mig väl. Festprisse? Jag? Jag var hemma och kollade på film din knäppa människa!

 

-Men..Du välte väl lite bilar i alla fall?

 

Ja självklart. Jag är ju så farlig och macho.

Lås in era bilar! Jalle är ute på stan!


Till mina fans

Jag såg en stjärna falla

i min buss på resan hem

jag tror jag önskade

att jag ett inlägg hade skrivit.

Min inspiration den brann den!

fem sekunder sen försvann den

var det bara jag som såg?

Mina läsare ett nytt inlägg skulle kräva

det vore något att eftersträva!


Läs min blogg och låt den brinna

låt aldrig populariteten försvinna

den är kul nu

men den kan bli roligare min vän!


Sprid min blogg för allt du tror på

alla människor lyckliga de blir då

läs min blogg

för skrattets skull!
Barndomsminnen

Jag tänkte skriva om min barndom idag! Det gör alla tuffa mäniskor. Ni vet, kändisar som gärna går ut med hur jobbigt dom hade det i sin uppväxt och så.  Nu hade jag ju en bra barndom så jag skulle bli en dålig kändis. Men istället gjorde den mig till den perfekta varelse jag är idag!

 

Men nu är inte tanken på att jag ska gå in på detaljer om min uppväxt utan ett minne från barndomen bara. Vad kunde då passa bättre än ett gosedjur? Jag vann den på ett lotteri. En riktig storvinst. En turkos tusenfoting! Den fick fyndigt nog heta turkos-Pelle! Med bindestreck. Bindestrecket är viktigt. Alltså inte en pelle som bara är turkos utan turkos-pelle. Ett namn. En identitet.


Han hade ett bra liv, men ganska stillsamt. Låg mest intill väggen på min säng och såg så där nöjd ut som bara en turkos tusenfoting kan göra. Han förlorade en hel del fötter under åren också. Han var säkert bara en trettiofemfoting till slut. Men glad. Alltid lika glad.

 

"Det gör inget att jag saknar fötter Jalle, jag älskar dig för den du är" brukade han säga. Himla fin människ..nej foting menar jag. Den där turkos-Pelle. Hoppas han har det bra i tusenfotingaravtyg-himlen nu. Jag tror han har hittat nya vänner. Vit-Berit, Röd-Ragnar och Gul-Gurra.

 

Vila i frid.

 

 


Dagens rätt

 

Restaurang Mackan är biff erbjuder idag en klassiker. Stuvade makaroner med falukorv!

- Nämen det var ju jättegott! Jag skulle gärna vilja tala med kocken om han har tid?

-Ledsen frun han är upptagen för tillfället. Men han hälsar att du mer än gärna får besöka hans blogg. http://jalli.blogg.se

-Åh är det han som skriver den? Den läser jag ju varje dag och den får mig att må så bra. Hälsa honom det!

-Det ska jag göra med nöje frun!

 

Välkommen åter.


Den förlorade sonen har återvänt

Okej, det blev ingen lång paus. Men det hade ju en övertrampad myra kunnat räkna ut. Jag kan inte hålla mig från det här! Det är lite som en chokladask. Man sitter där och tänker på den, vill ta en bit. Men intalar sig själv att man inte borde. Frestelsen blir stor.

 

"Jag har ju sagt till mig själv att inte ta en till bit. Jag ska hålla det, jag ska hålla det. Men den där biten ser ju sååå god ut. Ingen märker om jag tar den! Eller jo, för det blir ju ett stort hål bland de andra. Men om jag gömmer asken? Då vet ju ingen att det ens finns choklad och.."

 

Ja, ni fattar.

 

Jag vill passa på att tacka er som blev ledsna över att jag skulle ta en paus. Ni är bara för söta! Ungefär som jag med en blomma i håret.

 

Jag vann en tävling idag. VM i konstig matlagning. Här ser ni resultatet.

 

 

Macka med biff(!) ost och tomat. Helt normalt. Jag ska öppna en krog tror jag. "Mackan är biff" ska den heta.


Paus

Årets viktigaste nyhet! Möjligen sorgligaste också! Jallis blogg tar en liten paus. Men innan alla mina fans börjar skicka hatmail ska jag lugna er lite;) Alla förhållanden behöver en paus ibland!  Jag ser det här mer som ett experiment än en paus. Om jag lägger nog bloggandet och facebookandet ett tag, vad kan komma fram utan det? Det ska bli ytterst intressant.

 

En paus är ju inte tidsbestämd heller, det kan vara 2 dagar, två veckor eller ett halvår! Men ett halvår har jag lite svårt att tänka mig att jag klarar av att hålla mig borta...

 

Så när ni saknar mig som mest kan ni kolla på det här klippet. Det är så jag vill att folk ska reagera när de tänker på mig! Håll till godo:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ABWyXKT5qt4

 

Vi hörs snart igen alla söta människor.

 

Puss!

 

 


Hemlisar

Idag har jag handlat! Eller nja, jag har fått beställda varor hemlevererade. Men det är ju samma sak fast lite omvänt! Det är härligt att få saker man har sett fram emot sedan några dagar!

 

Har ni någonsin köpt något ni inte riktigt vill kännas vid att ni har köpt? Som man har längtat jättemycket efter att få köpa men inte skulle berätta? Nej jag pratar inte alls om mig själv hur kunde ni tro en sådan sak? Heh.. Men i alla fall:

 

Det är inte vanligt men vissa saker plockar man bara fram när man är helt ensam och ingen ser. Hur ni tolkar detta är helt och hållet upp till er men till mitt försvar är sanningen ytterst oskyldig. Det känns lite som om man skulle ha fått ett kärleksbrev när man var barn som man gömmer och plockar fram när man ska läsa och blir alldeles lycklig. Jag kan meddela att jag först skrev "kärleksbarn" istället för kärleksbrev men kom på mig själv. Vilken lustig mening det hade blivit!

 

Nu ska jag vara mystisk och bara avsluta detta utan att säga något mer. Alla superhjältar har ju sina mörka hemligheter!

 

 

 

 

 

 


Ren?

 

Det här är renen i huset. Den bästa sambon man kan tänka sig. Igår var renen sugen på att äta fisk, men det blev inget eftersom det verkade så jobbigt att rensa den. Så vi fick hoppa över det. Det kändes rentav ganska skönt faktiskt.

 

Renen är däremot väldigt stolt över sin fina älgkeps! Men börjar nu tröttna på den. Den känns lite omodern. Mössor ska tydligen ha render nu för tiden. Jag får fixa en ny mössa så det inte blir dålig stämning.

 

Vi brukar ha intressanta vuxna samtal. Renen är lite mer inne på ekonomi än vad jag är. Jag hänger inte alltid med när rentan ska diskuteras faktiskt. Då tycker renen att jag är pinsam. Det är jobbigt.

 

Den dag renen flyttar ut kommer den troligen att börja jobba med trädgårdar . Trädgårdsren! Den har berättat för mig att det är för lite renodlat nu för tiden.

 

Ska jag skämmas över detta inlägg?


En ledig söndag i Jallis liv

Jag tänkte att ni var enormt nyfikna på vad som händer en lugn söndag hos mig! Eller så är ni inte det. Men i brist på annat ska jag berätta det för er ändå. Vi vill inte ha nyfikna människor som blir arga för att dom aldrig får en inblick i deras idols vardag. Här är alltså dagens söndag! Alltså idag. Ni fattar?

 

*Jag gick upp, vilken är en bra förutsättning för att det ska bli någon söndag över huvud taget.

 

*Jag åt frukost. Vilken också är en bra förutsättning för att gå igenom första delen av dagen utan att känna sig lite seg som en råtta. I påse alltså, godisarna. Yoghurt med banan och kiwi stod på menyn. Kaffe icke att förglömma!

 

*Jag gick ut på en halvtimmes promenad! Nu snackar vi några timmar efter frukosten förstås. Men däremellan hände inget roligt. Men att promenera är skönt. Duktig Jalli.

 

*Jag kom hem och gjorde några situps och armhävningar. Det här är alltså den punkten ni ska jubla över. Eventuellt sätta något i halsen om ni dricker något. Eventuellt undra om ni läser rätt blogg över huvud taget. Men så är det i alla fall.

 

*Efter det en dusch. Annars hade ni ju blivit äcklade.

 

*Sedan skrev jag detta intressanta inlägg!

 

Nu är klockan bara cirka halv fem så dagen är ju långt ifrån slut. Men det känns lite svårt att lista saker som inte har hänt så jag hoppar lite snabbt:

 

*Jag gick och lade mig. God natt!

 


Dagens i-lands problem

Nu ska man gå och handla lite småsaker. Med betoning på lite. Men eftersom jag vet hur mitt närminne är, dvs att det inte ens förtjänar att nämnas över huvud taget, så måste jag ju skriva ner de få sakerna jag behöver. Eller i alla falll anser själv att jag behöver som är helt onödiga. Vad händer?

 

Inget papper att skriva på!


Hur ska den här dagen sluta?


Cool

Idag har jag varit ledig! Det gick bra tills kvällen, då hände något. Jag vet inte vad men det var tillräckligt stort för att tycka att jag var i stort behov av att gå ut och gå och rensa tankarna. Inget fel i sig.

 

Men de flesta går väl ändå inte ut och promenerar medans det snöregnar och är kallt som i ett kylskåp? Men Jalle gör! Jag är så jävla cool.

 

För det är väl det ni tänker på när ni tänker på mig? Cool!

 

Att tänka var nog det som fick mig att totalignorera vädret. Vi ska inte gå in på vad utan istället tänka på hur cool jag är som går ut i de tråkiga förutsättningarna. För det är ju det jag är.

 

Cool.

 

Jag blev dränkt som en myra i ett handfat och mina glasögon såg ut som en bil med trasiga vindrutetorkare. Men vad fan, jag är ju cool! Tur att jag i princip inte mötte några på min fina promenad, de hade nog inte delat den åsikten.

 

Men jag hade ju inte brytt mig ändå. Jag är ju så cool!

 

"Vad tänkte du på under din promenad då Jalle?"

 

Jo det ska jag tala om att...NEJ! Jag kan ju inte sabba er bild nu.

 

Ni tror ju faktiskt att jag är cool!

 

 

 

Titta vad jag är cool.


Glömsk?

Jag fick ett sms från folktandvården idag:

 

"Vill bara påminna om att du har tid nästa vecka"

 

Nästa vecka?? Okej att de skickar påminnelser dagen innan för det tycker jag bara är bra. Men en vecka innan? Hur kan folktandvården veta att jag har ett minne som en guldfisk? Förföljer de mig? Vänta lite.

 

Så.

 

Jag var bara tvungen att gå till fönstret och kolla om folktandvården stod på gatan och skrek.

 

Apropå tandvärk så köpte jag cd skivan med låtarna från melodifestivalen idag! Vi säljer den på jobbet. Jag vet att jag inte skulle snacka melodifestival men jag måste ju bara få berätta hur töntig jag är.

 

 

Är ni stolta över mig eller skäms ni?


Sångstund

En måndag kväll kväll kväll

i bloggen skrev jalli

och orden flög och dom flög och dom flög

han blev så malli(g)

Men blev det bra, blev det bra, blev det bra?

Är detta något att ha, nått att ha?

Långt ner i djupetipetipetipet

En läsare jag såg och det var DU!

 

 

 


Turist!

Jag skulle kunna uttrycka mina väldigt negativa åsikter om andra chansen igår men tror det får vara sluttjatat om melodifestivalen för min del. Tack och hej! Jag vill ju inte att ni ska tröttna på mig!

 

Jag mår inte bra idag. Halsont, förkyld och grinig. Umgänge med Jalle sker på egen risk. Fast det är ingen risk eftersom jag inte har planerat umgänge med någon. Det vore riskabelt. Det vill ni väl inte riskera? På egen risk alltså. Undrar om det finns någon gräns för hur många gånger man får anända samma ord på det där sättet? Jag tror att jag antingen är genialisk eller så har jag brist på fantasi.

 

Så vad ska det då bloggas om? Våren är på väg! Säger dom.

 

Jag håller inte med. För mycket snö!

 

Inte för att jag har något emot snö. Snö är fint. Men kallt. Jag ska uppfina varm snö. Eller inte snö som är varm men som tål värme. Så kan det ligga lite snö ute på vissa ställen så där klädsamt så det bara är fint och inte ivägen. Himla smart!

 

Kan man göra samma sak fast tvärtom? Slänga in lite sommartendenser mitt i vintern? Sol fungerar ju uppenbarligen inte om man vill att snön ska vara kvar. Vad finns mer för sommartecken?

 

Jag får helt enkelt gå ut i snön i december klädd i solglasögon och en ful magväska och leka turist.

 

 

 

 


Melodifestival! Eller har jag haft den rubriken? Melodifestival igen i så fall!

Det är fredag, alla människor är glada och klappar sina håriga händer.  Har du inte håriga händer så se till att skaffa det till nästa fredag! Men då får du ta i för då har jag en ledig helg framför mig och då måste et givetvis klappas hårdare!

 

I morgon är det melodifestival igen! Andra chansen! Är ni laddade? Det ses ju som den mest ointressanta omgången så det är klart ni är laddade! Ljug inte nu, riktiga vänner ljuger inte för varandra. Är det inte fascinerande att så många människor påstår att de inte ser melodifestivalen fast de har ändå många tittare?

 

Nej nu ska jag inte predika om att jag gillar melodifestivalen. Inte att ni borde gilla den heller. Bortsett från att er högsta dröm skulle vara att bli jättebästa kompis med mig. Då är ni nog så illa tvugna.

 

Plötsligt fick programmet ytterligare en miljon tittare. Orsaken sägs vara Jalles ego.


WOW!

Det här med att inte veta vad man ska skriva känns som en stående grej nu för tiden. Så jag ska inte skriva det. För det har jag ju inte skrivit. Alls.

 

Idag har jag varit på stan.

 

"WOW har du?" tänker ni då. Det har jag! Inhandlat en tandborste.

 

"WOW vilka rena tänder du ska få! Så du kan le mot oss så där så vi smälter du vet" säger ni.

 

Men äsch då, så speciell är jag ändå inte. Ni är bara ute efter mina pengar!

 

Så här går det alltså när jag inte vet på förhand vad jag ska skriva om. Jag ska nog vara mer förberedd till nästa gång.


RSS 2.0